Billigaste lånet

Oavsett vad du ska låna till eller hur mycket du ska låna så bör du alltid försöka få det billigaste lånet. Banker och låneinstitut är vinstdrivande företag som vill tjäna så mycket pengar som möjligt. Det innebär att de erbjudanden du får från dem ger dem så stor vinstmarginal som möjligt. Just därför är inget lånerbjudande du får skrivet i sten – det finns förhandlingsutrymme, och olika kreditinstituts vinstmarginaler ser olika ut. Det gör att du kan se stora skillnader mellan olika erbjudanden när du jämför dem för att hitta det billigaste lånet. För att slippa betala för mycket gäller det alltså att välja rätt lån.

Typer av lån

Det finns idag mängder av långivare som erbjuder mängder av olika typer av lån. Vilken ränta och vilka villkor du kommer att erbjudas beror på flera olika faktorer bland annat hur mycket du behöver låna, vad du behöver låna till, hur snabbt du behöver pengarna och hur din kreditvärdighet ser ut. Det billigaste lånet är det lån som har lägst totalkostnader – eller effektiv ränta som det också kallas.

SMS-lån

Allra sämst villkor får du om du snabbt behöver låna en liten summa pengar. Behöver du till exempel låna 3000 kronor och du behöver pengarna idag är du hänvisad till SMS-lån och här får du garanterat inte det billigaste lånet. Banker lånar som regel inte ut summor under 10 000 kronor och vill du låna från banken kommer banken att göra en grundlig kreditprövning vilket tar tid. Tar du istället ett SMS-lån görs det ingen formell kreditprövning, långivaren har därför inte mycket till säkerhet för detta lån och behöver istället ta ut en mycket hög ränta för att kunna tjäna pengar. SMS-lån kan vara bra i nödfall men letar du efter det billigaste lånet är inte SMS-lån rätt lånetyp.

Kortkredit

Ännu snabbare än SMS-lån är kontokredit, här kan du låna mindre summor pengar på en sekund eftersom kreditprövningen gjordes redan när du ansökte om ditt kreditkort. Kortkredit är mycket smidigt men räntan är ganska hög så det är definitivt inte det billigaste lånet.

Banklån – med säkerhet eller utan

Det billigaste lånet får du om du söker lån till fast egendom eftersom banken då har en god säkerhet i form av en pant i bostaden. Billigaste lånet är därför alltid ett lån till en bostad men vill du hitta det billigaste lånet till annat än till en bostad är ändå banklån rätt väg att gå. Vill du exempelvis köpa en bil är ofta ett privatlån (också kallat blancolån) att föredra framför den finansiering bilhandlaren kan erbjuda. Samma sak gäller om du till exempel ska köpa möbler, för att hitta det billigaste lånet bör du jämföra den ränta banken kan erbjuda dig med den ränta möbelhandlaren kan ge. Det är dock inte troligt att du alltid hittar det billigaste lånet hos din bank. Storbankerna har inte alltid de bästa villkoren, du hittar oftast betydligt bättre villkor hos en nischbank. En nischbank är mindre banker som generellt har mer flexibilitet.

Använd dig av en låneförmedlare

Det bästa sättet att hitta det billigaste lånet är att använda dig av våra tjänster som låneförmedlare. Våra tjänster är kostnadsfria. Det enda du behöver göra är att fylla i dina personliga uppgifter samt återbetalningstid och lånebelopp. Sedan görs givetvis en kreditupplysning som tillsammans med din ansökan skickas till olika låneinstitut och banker. Istället för att ett flertal kreditupplysningar görs så blir det i detta fall bara en. Detta gör att din kreditvärdighet inte försämras på något vis och det kan resultera i bättre och förmånligare lånevillkor. Samtidigt får du möjligheten att i lugn och ro jämföra olika erbjudanden och själv bestämma vilket som passar dig bäst. Vi finns förstås till hands för att svara på frågor och bistå dig med den hjälp du kan behöva – och vi sköter dessutom kontakten med bankerna.

Truspilot
Önskat lån
Lånetid
Kostnad ca. 2 493 kr/mån
Vill du samla lån?
Kontaktuppgifter
Mobilnummer
E-post
Jag vill ha information om lån via e-post och SMS
Civilstånd
Civilstånd
Barn under 18 år i hushållet
Boendeform
Anställningsform
Månadslön före skatt
Pensionär sedan

Personnummer
Personnummer
Är du svensk medborgare?
Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 350 000:-, rörlig ränta 6.51%, uppläggningskostnad 350:-, aviavgift 29:-, ger en effektiv ränta på 6.90 %. Totalt belopp att återbetala 509 759:-. Månadskostnad 3 538:- fördelat på 144 avbetalningar. Räntekostnad + avgifter 159 759:-. Individuell ränta varierar. Uppdaterat 2021-03-11. Återbet. tid 1-20 år. Eff. ränta 3.01% - 29.27%.
Tryggt och säkert med BankID
Telefon
Om du vill veta mer om vad vi kan göra för dig och din ekonomi, skriv ditt telefonnummer här så ringer en av våra rådgivare upp dig.
Mail
Om du vill få information om räntekostnader, hur du kan förbättra din privatekonomi eller ta del av ekonominyheter - skriv din mailadress här
Ett urval av våra samarbetspartners
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med bara en kreditupplysning.
Ansök
Logga in
Logga in och se dina bud på sidan Min ansökan