Låna pengar direkt via Enklare

Ansök om lån på 2 minuter och få svar samma dag. Fyll i en ansökan på 2 minuter.
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7338 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 39 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 39 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Vad är ett direktlån?

Ett direktlån är en lånetyp med direkt utbetalning. Du får snabbt svar på din ansökan och pengarna betalas ut direkt. Det kan finnas många anledningar till att behöva ta ett direktlån. Kanske för att lösa ett plötsligt problem som kräver snabba åtgärder som en vattenläcka eller att laga en jobbdator som gått sönder. Vid oförutsedda händelser som kräver ett visst kapital för att finansieras kan det hända att du inte har ett tillräckligt stort sparande att du kan täcka hela utgiften, då kan ett lån med direktutbetalning vara en lösning.

Detta utmärker ett lån med direktutbetalning:

 • Du kan låna pengarna direkt med några knapptryck på mobilen eller datorn.
 • Du får en direkt utbetalning till ditt konto.
 • Kraven för att låna pengar är låga.
 • Lånet har en ofta en hög effektiv ränta med avgifter som tillkommer.
 • Räntan höjs ofta efter några månader, vilket gör lånet dyrt i längden.
 • Återbetalningstiden för ett direktlån är oftast kortare än för andra lånetyper.

Låna pengar direkt till låg ränta

Ett direktlån handlar oftast om mindre lånesummor och kortare återbetalningsperiod än för mer traditionella lånetyper. Lån med direktutbetalning kan vara ett bra alternativ för att kunna finansiera akuta situationer som kräver snabb betalning, men det är också en lånetyp som ofta tillkommer med högre ränta än den för andra typer av lån. Om du inte är i stort behov av pengar direkt kan det vara bra att se över andra lånealternativ först innan du bestämmer dig, för att hitta ett lån med så låg ränta och förmånliga villkor som möjligt. 

Om du är i behov av ett direktlån finns det flera sätt för att hitta lånet med så låg ränta som möjligt. Flera långivare erbjuder idag direktlån, och för att hitta det lån med lägst ränta är det alltid bra att jämföra alternativ från flera långivare för att hitta den mest förmånliga räntan för dig. Du kan antingen göra det på egen hand, eller vända dig till en låneförmedlare som Enklare som gör det åt dig. Fördelen med att vända sig till en förmedlare istället för att göra jämförelsen själv är att en förmedlare oftast endast tar en kreditupplysning. Om du skulle vända dig till långivare på egen hand så tar bankerna en kreditupplysning på dig för varje ansökan du gör, vilket kan försämra dina framtida chanser för lån. När du ansöker om ett direktlån via Enklare tas det endast en kreditupplysning från UC i samband med din låneansökan, där du sedan får en lista med alternativ från flera långivare och banker så du kan välja det lån med bäst villkor och lägst ränta.

Jämför flera låneerbjudanden med utbetalning direkt

När du ansöker om ett lån med direktutbetalning via Enklare jämför vi erbjudanden från upp till 39 långivare och banker helt kostnadsfritt. Våra samarbetspartners tävlar om att få just dig som kund. Det innebär att du har flera möjligheter att hitta ett lånealternativ med bra villkor och rättvis ränta. Hos oss på Enklare kan du låna upp till 600 000 kr med en låneperiod från 1-20 år. Att ansöka om att låna pengar direkt går snabbt och smidigt via webbplatsen. När du skickat in din ansökan ser du erbjudanden och villkor från respektive långivare. Eftersom att vi tar en kreditupplysning på dig i samband med din låneansökan om direktlån, stämmer de erbjudanden du får från våra bank- och finansparters överens med dina ekonomiska förutsättningar. På Enklare samarbetar vi med seriösa partners så du kan vara trygg i ditt val av direktlån. 

icon

Steg för steg för att ta ett direktlån via Enklare:

 1. Fyll i en ansökan på enklare.se.
 2. Se dina erbjudanden från upp till 39 av våra bank- och finanspartners på Mina sidor.
 3. Få kostnadsfri rådgivning om du behöver hjälp under processen.
 4. Signera med BankID och få ditt lån utbetalt direkt.

Behöver du låna pengar idag?

Viljan och behovet av att låna pengar idag är inte ovanlig! Oförutsedda händelser i vardagen dyker upp titt som tätt och då kan ett lån med pengar direkt på kontot komma väl till pass. 

Ansök om att låna pengar och få svar direkt

När du ansöker om ett direktlån via Enklare får du svar på din ansökan direkt. När du är i behov av att ta ett lån med direkt utbetalning är det fördelaktigt att snabbt få ett svar på sin ansökan, för att sedan kunna ta ställning och välja om du vill gå vidare med låneprocessen eller inte. När du söker lån via Enklare får du svar direkt på skärmen när du loggar in på ‘Mina sidor’. För oss på Enklare är det viktigt att låneprocessen är så trygg som möjligt för våra kunder. Våra kunniga rådgivare finns med dig hela vägen, du kan välja att både kontakta oss online eller ringa oss!

Så ansöker du om ett direktlån på Enklare

Att ansöka om direktlån är gratis hos oss. Ansökan är inte bindande så du kan välja att avstå från att gå vidare med din ansökan om du skulle ändra dig. Du ansöker antingen på webbplatsen eller genom att ringa till oss. På webbplatsen fyller du i önskad lånesumma och låneperiod enkelt med några knapptryck och skickar sedan in din ansökan. Vi återkommer inom kort med erbjudanden från våra samarbetspartners. Genom att logga in på enklare.se via BankID kan du sedan se alla erbjudanden och få en tydlig överblick över dina alternativ och lånevillkoren från respektive långivare. När du vill ta beslut är det bara att klicka i det alternativ som passar dig. Behöver du rådgivning finns vi med dig hela vägen och hjälper dig att ta rätt val utifrån dina förutsättningar. Signera sedan med BankID och få ditt lån utbetalt inom några minuter.

Steg för steg för att ta ett direktlån via Enklare

 • Fyll i en ansökan på enklare.se.
 • Se dina erbjudanden från upp till 39 av våra bank- och finanspartners på Mina sidor. 
 • Få kostnadsfri rådgivning.
 • Signera med BankID och få ditt lån utbetalt direkt.

Villkor för att ta direktlån

För att ta ett lån med direkt utbetalning behöver du uppfylla följande krav: 

 • Du är 18 år fyllda vid lånetillfället.
 • Du har en fast månadsinkomst.
 • Du är inte är skuldsatt hos Kronofogden.
 • Du har möjlighet att återbetala lånet.

Vi tar alltid en kreditupplysning vid alla typer av lån och alla kan nekas att ta lån. Om du har en betalningsanmärkning kan det påverka vilka partners du får erbjudanden från då deras krav skiljer sig åt.

Tänk på detta innan du tar ett direktlån

Om du går i lånetankar och står i begrepp att ta ett direktlån behöver du ha koll på villkoren för lånet. Det finns många aktörer där ute och en del kan snarare stjälpa dig ekonomiskt än hjälpa, på grund av dåliga lånevillkor. Här är några punkter som är bra att tänka på innan du väljer att ta ett lån med direktutbetalning:

 • Låna inte mer pengar än du behöver och har råd med.
 • Fundera kring vilken återbetalningstid du behöver.
 • Det är alltid bra att återbetala så snabbt som möjligt.
 • Ta med räntan i beräkningen eftersom den avgör din månadskostnad.
 • Ta din tid och jämför lån för att få ett så fördelaktigt direktlån som möjligt.
 • Ta hjälp från våra rådgivare om du är osäker på vilket alternativ som passar dig bäst.

Många väljer att ta genvägar genom dyra sms-lån där de kan låna pengar som kommer in direkt på kontot utan uc. Ett sådant lån kan innebära stora skulder som kan vara svåra att komma ur. Därför är det är klokt att överväga mer seriösa alternativ för din egen skull och också jämföra de erbjudanden du får. Det är även bra att fundera kring återbetalning av lånet så att du har en långsiktig strategi för de pengarna du lånar. Vi vill så långt vi kan undvika att du hamnar i ekonomisk knipa och vi tar därför en kreditupplysning från UC i samband med din låneansökan för att se till att du har en hälsosam ekonomisk grund innan du tar ett lån via oss.

Innan du väljer att ta ett lån är det även bra att fundera över om du har möjlighet att finansiera det du vill använda lånet till på annat sätt. Kan du höja ditt kapital på något sätt istället för att ta ett lån? Du kanske har en del saker av värde hemma som du inte använder och kan sälja av? Att låna pengar är inte det enda alternativet för att öka dina tillgångar.

Uppdaterad: mars 15, 2023

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Vanliga frågor och svar om lån med direkt utbetalning

Få svar från upp till 39 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member

Behöver du hjälp över telefon?

Ansök online på några minuter. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Jag har en annan fråga