Lånejämförelse

Låna pengar direkt via Enklare

Ansök om lån på 2 minuter och få svar samma dag. Fyll i en ansökan på 2 minuter.
 • 36 långivare
 • 1 UC
 • Kostnadsfritt
 • Ansök på två minuter
 • Endast en kreditupplysning hos UC
 • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

När du vill låna pengar direkt

Det finns tillfällen i livet när du behöver pengar direkt på kontot. Kanske för att lösa ett plötsligt problem som kräver snabba åtgärder, en vattenläcka i hemmet eller kanske datorn som du behöver för jobbet har tappats i golvet och behövs lämnas in. Vid dessa tillfällen kan man bli frestad att låna pengar direkt till höga kostnader. Att ta ett sms-lån med direktutbetalning kan vara en smidig lösning men det gäller att ha koll på villkoren för lånet. Det finns många aktörer och en del kan snarare stjälpa dig ekonomiskt än hjälpa.

Vad är ett sms-lån och hur fungerar det?

Ett sms-lån är ett snabblån med direkt utbetalning som du kan få via flera aktörer på marknaden. Oftast handlar det om låga summor som du kan låna till en högre ränta där kraven på din kredit är väldigt låga. Det spelar i vissa fall ingen roll om du har betalningsanmärkningar och lånet kan tas utan en kreditupplysning, även kallad för uc. Risken med att låna pengar direkt utan att långivaren tar en uc är att du tar ett lån med ofördelaktiga villkor. Det finns många oseriösa aktörer. Är du i en pressad situation kan det vara lockande att ta ett lån snabbt utan att ha full koll på villkoren. Har lånet en hög ränta och uppläggningsuppgift riskerar problemen du har endast att flyttas framåt för att bli ännu större än tidigare.

Detta utmärker ett sms-lån med direktutbetalning:

 • Du kan låna pengarna direkt med några knapptryck på mobilen.
 • Du får en direkt utbetalning till ditt konto utan uc.
 • Kraven för att låna pengar är låga.
 • Lånet har en ofta en hög effektiv ränta med avgifter som tillkommer.
 • Räntan höjs ofta efter några månader, vilket gör lånet dyrt i längden.

Andra typer av lån där du kan låna pengar direkt:

 • Privatlån är ett alternativ där du snabbt kan få pengar på kontot utan säkerhet. Det kallas även för blancolån och innebär att du kan låna pengar direkt utan någon typ av pant till lägre ränta. Det som krävs är att du är 18 år fyllda och att kreditupplysningen visar att du har betalningsförmåga.
 • Kontokredit innebär att du har fått kredit beviljat och kopplat till ditt konto i förväg. När du sedan behöver pengarna kan du aktivera din kredit och betalar endast ränta under tiden som krediten används. Oftast betalar du tillbaka vid nästa löneutbetalning till ditt konto.

Ekonomisk hälsa är viktigt när du tar lån med direktutbetalning

För oss på Enklare är det viktigt att låneprocessen är så trygg som möjligt för våra kunder. När du ansöker om ett lån kan du antingen välja att kontakta oss online eller genom att ringa oss. Vi tar en kreditupplysning på dig för att försäkra oss om din betalningsförmåga. Vi räknar även på hur din ekonomi påverkas av lånet så att du kan klara kostnader även om räntan går upp under tiden för ditt lån. De erbjudanden som du sedan får av våra bank- och finanspartners stämmer därför väl överens med dina ekonomiska förutsättningar. Att ta ett lån är ett viktigt beslut att noga tänka över så att du själv har koll på villkor och återbetalning. På Enklare samarbetar vi med seriösa partners och du kan vara trygg i ditt val.

Om du har problem med din kreditvärdighet

Det går bra att ansöka tillsammans med en medsökande om din kreditvärdighet inte är tillräcklig. Kan vi se en större återbetalningsförmåga finns det alla möjligheter till att låna pengar direkt. Via oss på Enklare kan du ta ett lån på upp till 600 000 kr om din eller medsökandes kreditvärdighet tillsammans gör det möjligt.

Så lånar du pengar direkt med Enklare

Att ansöka om lån är alltid gratis hos oss. Du ansöker antingen på webbplatsen eller genom att ringa till oss. På webbplatsen fyller du i önskad lånesumma och låneperiod enkelt med några knapptryck och skickar din ansökan. Vi återkommer sedan inom kort med erbjudanden från våra samarbetspartners. Genom att logga in på enklare.se via Bank ID kan du sedan se alla erbjudanden och få en bra överblick. När du vill ta beslut är det bara att klicka i det som passar dig. Behöver du rådgivning finns vi med dig hela vägen och hjälper dig att ta rätt val utifrån dina förutsättningar. Signera sedan med Bank ID och få ditt lån utbetalt inom några minuter.

Steg för steg för att låna pengar via Enklare

 1. Fyll i en ansökan på enklare.se.
 2. Se dina erbjudanden från våra bank- och finanspartners och få kostnadsfri rådgivning.
 3. Signera med Bank ID och få dit lån utbetalt.

Jämför olika erbjudanden innan du lånar pengar med direktutbetalning

Hos oss har du möjlighet att jämföra alla erbjudanden om lån helt kostnadsfritt. Våra samarbetspartners tävlar om att få just dig som kund. Det innebär att du har flera möjligheter att hitta ett lånealternativ med bra villkor och rättvis ränta. Vill du ha hjälp med att jämföra de olika lånen finns våra rådgivare tillgängliga för vägledning. Innan du bestämmer dig är det bra att veta vilket sorts lån du vill ta. Du kan exempelvis ansöka om ett privatlån utan säkerhet, vilket kan användas när du vill köpa en ny bil, renovera hemmet eller göra ett inköp för att komma igång med en verksamhet.

Hos oss på Enklare kan du låna upp till 600 000 kr med en låneperiod från 1 år till 20 år. Att låna pengar direkt går snabbt och smidigt via webbplatsen. Att ansöka går på en minut och du får snabbt svar. Prova att gör en ansökan hos oss redan idag, du binder dig inte till något. Du kan alltid tacka nej till de erbjudanden du får. För att godkänna lånet krävs signering med Bank ID.

Villkor för att ta ett snabblån där du får utbetalning direkt

Vi tar alltid en kreditupplysning vid alla typer av lån och alla kan nekas att ta lån. Om du har en betalningsanmärkning kan det påverka dina erbjudanden från våra partners som skiljer sig år. Vårt krav för att kunna erbjuda lån är att du har en fast månadsinkomst och är utan skulder hos Kronofogden samt att du är 18 år fyllda vid lånetillfället. Vi vill så långt vi kan undvika att du hamnar i ekonomisk knipa och ser till att du har en hälsosam ekonomisk grund innan du tar ett lån via oss. Många väljer att ta genvägar genom dyra sms-lån där de kan låna pengar som kommer in direkt på kontot utan uc. Ett sådant lån kan innebära stora skulder som kan vara svåra att komma ur. Därför är det är klokt att överväga mer seriösa alternativ för din egen skull och också jämföra de erbjudanden du får. Det är även bra att fundera kring återbetalning av lånet så att du har en långsiktig strategi för de pengar du lånar.

Villkor för att låna hos Enklare:

 • Du är 18 år fyllda vid lånetillfället.
 • Du har en fast månadsinkomst.
 • Du är inte är skuldsatt hos Kronofogden.
 • Du har möjlighet att återbetala lånet.

Bra att tänka på innan du lånar pengar direkt

 • Låna inte mer pengar än du behöver och har råd med.
 • Fundera kring vilken återbetalningstid du behöver.
 • Det är alltid bra att återbetala så snabbt som möjligt.
 • Ta med räntan i beräkningen eftersom den avgör din månadskostnad.
 • Ta din tid och jämför lån för att få ett så fördelaktigt lån som möjligt.
 • Ta hjälp från våra rådgivare om du är osäker.