4.7 av 5 baserat på 7196 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst

Lån med skuld hos Kronofogden

Behöver du låna pengar men har befintliga skulder? Ansök enkelt genom att fylla i formuläret. Det är helt gratis och ej bindande!
  • Svar direkt
  • Gratis ansökan
  • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
* Ett urval av våra långivare
SpednwiseResurs BankIkano bankenNordaxIca banken
Lånebelopp:
kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 434 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och integritetspolicy
4.7 av 5 baserat på 7196 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst
Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.

Önskar du att ta ett nytt lån trots att du har skulder?

Det är inte omöjligt att låna pengar även om du redan har skulder, betalningsanmärkningar och liknande. Det finns långivare som beviljar lån även till dig som vill låna pengar med skulder, och i vissa fall kan du också ta ett lån för att minska på skuldbördan.

Har du haft svårt att betala hela månadsbeloppet på ditt kreditkort? Kanske har skulden med tiden vuxit, du har ett par privatlån och kanske har du också köpt hemelektronik på avbetalning. Även om dessa lån oftast var för sig är relativt små brukar det ändå bli ganska stora summor att betala varje månad, pengar som du säkert skulle kunna använda till något roligare. Ett sätt att minska på månadskostnaden för dessa skulder är att samla alla dina befintliga lån till ett samlingslån, detta kan vi på Enklare hjälpa dig med.

Ett sätt är att samla ihop lån för att bli av med skulder

Alla lån har kostnader inkluderade. Förutom ränta tillkommer uppläggningskostnader, fakturaavgifter och ibland ytterligare avgifter. När man ska räkna fram den totala kostnaden för ett lån, den effektiva räntan, räknar man in dessa kostnader. Ofta har smålån en betydligt mycket högre effektiv ränta än större lån, det beror i många fall på att det inte görs en lika noggrann kreditgranskning vid ansökan om smålån. Långivaren skyddar sig istället mot risk genom att sätta en högre effektiv ränta på lånet. Har du många smålån betalar du troligtvis alldeles för hög ränta för dessa lån och det är då bättre att låna pengar med skulder för att ta ett större samlingslån. Genom att samla alla lån är det enklare att pressa ned den rörliga räntan som annars kan vara hög. Då får du lägre månadskostnad och bättre kontroll över dina smålån.

Bli skuldfri genom att betala av gamla dyra lån

Att låna pengar med skulder är möjligt. Även om du har betalningsanmärkningar och liknande så är det alltså möjligt att du kan få ett lån beviljat, det behöver inte nödvändigtvis innebära höga räntor. Ett sätt att bli skuldfri när det gäller smålån med höga räntor är att ansöka om ett lån med bra villkor för att sedan betala av lånen. Detta resulterar i att du istället enbart har ett enda lån med en ränta istället för ett flertal och från olika långivare.

Betala av skulder med ett privatlån

Ett sätt att låna pengar med skulder är med privatlån. Denna typ av lån beviljas från banker och andra låneinstitut. Räntan brukar ligga på mellan 3,5% och cirka 11%. Innan du lånar pengar med skulder måste du noggrant tänka igenom detta beslut, är ni två som ska söka lånet så är detta förmånligt. Just för att långivare anser att det innebär en säkrare och bättre affär. De ledande bankerna är inte alltid positiva till att låna ut pengar till personer med hög skuldsättning, därför kan det vara nödvändigt att vända sig till någon utav de mer nischade bankerna eller en låneförmedlare.

Ta hjälp av en låneförmedlare för att bli skuldfri

Enklaste sättet att hitta det bästa lånet när du behöver låna pengar med skulder är att använda en låneförmedlare. Vi på Enklare skickar din låneansökan till flera låneinstitut och du kan sedan se vilka räntor du erbjuds när du vill låna pengar med skulder. På så sätt kan du välja lånet med bäst villkor. När du ansöker hos oss kommer enbart en kreditupplysning göras istället för flera. Detta innebär att din kreditvärdighet inte försämras.

Kan man låna trots skuld hos Kronofogden?

Om du har en aktiv skuld hos Kronofogden försämras dina chanser till att bli beviljad ett lån markant. En skuld hos Kronofogden innebär att du inte har skött din ekonomi, och att du har en aktiv skuld att betala visar på att du inte har råd att betala av gamla krediter, vilket gör det väldigt riskfyllt för banken att låna ut pengar till dig. Det är därför väldigt få långivare som är villiga att bevilja en ansökan från en person med en aktiv skuld hos Kronofogden, men det är inte omöjligt. Om du sitter i en ekonomisk situation med skulder hos Kronofogden bör du i första hand se över vilka alternativ du har för att öka dina tillgångar, innan du tar ett nytt lån. Hos Enklare kan du ansöka om lån trots skuld hos Kronofogden. Du ansöker genom att skicka in din ansökan högst upp på sidan. Behöver du rådgivning längs vägen finns våra kunniga rådgivare tillgängliga via både mail eller telefon.

David Ekelin
David Ekelin
Verfierad Ikon Verifierad skribent

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor
och svar om att låna pengar med skulder

Hur hög kreditvärdighet behövs för att låna pengar med skulder?
Det beror helt på hur mycket du ansöker om att få låna. Ju högre belopp desto högre kreditvärdighet behövs. Det faktum att du vill låna pengar med skulder är inte alltid av särskilt stor betydelse för dina chanser att få låna pengar.
Hur kan man göra för att öka chansen att få låna pengar med skulder?
Du kan höja din kreditvärdighet och kanske betala tillbaka några av dina gamla skulder. Det är lättare att låna med skulder om du har en hög inkomst. Du kan också pröva att ansöka om ett lån med en säkerhet om du tror att det behövs för att en långivare ska vara beredd att låna ut pengar. Du kan dock inte ta ett vanligt snabblån eller privatlån med säkerhet, de är alltid utan säkerhet.
Vad ska man tänka på om man behöver låna pengar med skulder?
Det beror på vad det är för typ av skulder du har och på vad du vill låna till. Att låna med skulder är till exempel helt normalt om du har ett bolån och sedan behöver ett privatlån eller ett snabblån till någon mindre sak. Om du lånar pengar för att kunna betala tillbaka gamla skulder är det viktigt att inte ta nya lån till konsumtion som inte är nödvändiga.
Är vissa typer av lån bättre än andra om man vill låna pengar med skulder?
Har du skulder som du betalar onödigt mycket för är ett samlingslån en bra idé. Det är bra att låna med skulder och använda pengarna till att betala av dyra krediter och lån. Sen är det naturligtvis alltid bra att välja lån med så låg effektiv ränta som möjligt om du redan har kostnader för andra lån som du måste betala av på varje månad.
Kan man låna pengar med skulder och utan UC?
Ja, det är möjligt. Det är inte alla långivare som använder kreditupplysningsföretaget UC. Det görs dock alltid en bedömning av din kreditvärdighet oavsett vilket kreditupplysningsföretag långivaren vänder sig till. Lån utan UC är alltså inte samma sak som lån utan kreditkontroll. När du lånar pengar med skulder via oss på Enklare görs det bara en kreditupplysning från UC, oavsett hur många lån som jämförs.
Kan man låna pengar med skulder till vad som helst?
Ja, tecknar du ett privatlån eller ett snabblån så kan du använda pengarna till vad du vill. Men du bör såklart inte låna med skulder om det är i onödan. Tecknar du ett samlingslån ska du använda det till att betala tillbaka dina gamla skulder. Det är egentligen bara när du tar ett lån med säkerhet som du inte kan låna pengar med skulder till vad du vill.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner SpendwiseSammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-iconMan46 år
Lånebelopp:534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad:529 kr/mån
Kvinna-iconKvinna41 år
Lånebelopp:153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad:769 kr/mån
Man-iconMan52 år
Lånebelopp:430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad:2 158 kr/mån
Kvinna-iconKvinna52 år
Lånebelopp:155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad:2 169 kr/mån

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.