Lån med skuld hos Kronofogden

Behöver du låna pengar men har befintliga skulder? Ansök enkelt genom att fylla i formuläret. Det är helt gratis och ej bindande!
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 37 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7488 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 37 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 37 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Önskar du att ta ett nytt lån trots att du har skulder?

Det är inte omöjligt att låna pengar även om du redan har skulder, betalningsanmärkningar och liknande. Det finns långivare som beviljar lån även till dig som vill låna pengar med skulder, och i vissa fall kan du också ta ett lån för att minska på skuldbördan.

Har du haft svårt att betala hela månadsbeloppet på ditt kreditkort? Kanske har skulden med tiden vuxit, du har ett par privatlån och kanske har du också köpt hemelektronik på avbetalning. Även om dessa lån oftast var för sig är relativt små brukar det ändå bli ganska stora summor att betala varje månad, pengar som du säkert skulle kunna använda till något roligare. Ett sätt att minska på månadskostnaden för dessa skulder är att samla alla dina befintliga lån till ett samlingslån, detta kan vi på Enklare hjälpa dig med.

Ett sätt är att samla ihop lån för att bli av med skulder

Alla lån har kostnader inkluderade. Förutom ränta tillkommer uppläggningskostnader, fakturaavgifter och ibland ytterligare avgifter. När man ska räkna fram den totala kostnaden för ett lån, den effektiva räntan, räknar man in dessa kostnader. Ofta har smålån en betydligt mycket högre effektiv ränta än större lån, det beror i många fall på att det inte görs en lika noggrann kreditgranskning vid ansökan om smålån. Långivaren skyddar sig istället mot risk genom att sätta en högre effektiv ränta på lånet. Har du många smålån betalar du troligtvis alldeles för hög ränta för dessa lån och det är då bättre att låna pengar med skulder för att ta ett större samlingslån. Genom att samla alla lån är det enklare att pressa ned den rörliga räntan som annars kan vara hög. Då får du lägre månadskostnad och bättre kontroll över dina smålån.

Bli skuldfri genom att betala av gamla dyra lån

Att låna pengar med skulder är möjligt. Även om du har betalningsanmärkningar och liknande så är det alltså möjligt att du kan få ett lån beviljat, det behöver inte nödvändigtvis innebära höga räntor. Ett sätt att bli skuldfri när det gäller smålån med höga räntor är att ansöka om ett lån med bra villkor för att sedan betala av lånen. Detta resulterar i att du istället enbart har ett enda lån med en ränta istället för ett flertal och från olika långivare.

Betala av skulder med ett privatlån

Ett sätt att låna pengar med skulder är med privatlån. Denna typ av lån beviljas från banker och andra låneinstitut. Räntan brukar ligga på mellan 3,5% och cirka 11%. Innan du lånar pengar med skulder måste du noggrant tänka igenom detta beslut, är ni två som ska söka lånet så är detta förmånligt. Just för att långivare anser att det innebär en säkrare och bättre affär. De ledande bankerna är inte alltid positiva till att låna ut pengar till personer med hög skuldsättning, därför kan det vara nödvändigt att vända sig till någon utav de mer nischade bankerna eller en låneförmedlare.

Ta hjälp av en låneförmedlare för att bli skuldfri

Enklaste sättet att hitta det bästa lånet när du behöver låna pengar med skulder är att använda en låneförmedlare. Vi på Enklare skickar din låneansökan till flera låneinstitut och du kan sedan se vilka räntor du erbjuds när du vill låna pengar med skulder. På så sätt kan du välja lånet med bäst villkor. När du ansöker hos oss kommer enbart en kreditupplysning göras istället för flera. Detta innebär att din kreditvärdighet inte försämras.

Kan man låna trots skuld hos Kronofogden?

Om du har en aktiv skuld hos Kronofogden försämras dina chanser till att bli beviljad ett lån markant. En skuld hos Kronofogden innebär att du inte har skött din ekonomi, och att du har en aktiv skuld att betala visar på att du inte har råd att betala av gamla krediter, vilket gör det väldigt riskfyllt för banken att låna ut pengar till dig. Det är därför väldigt få långivare som är villiga att bevilja en ansökan från en person med en aktiv skuld hos Kronofogden, men det är inte omöjligt. Om du sitter i en ekonomisk situation med skulder hos Kronofogden bör du i första hand se över vilka alternativ du har för att öka dina tillgångar, innan du tar ett nytt lån. Hos Enklare kan du ansöka om lån trots skuld hos Kronofogden. Du ansöker genom att skicka in din ansökan högst upp på sidan. Behöver du rådgivning längs vägen finns våra kunniga rådgivare tillgängliga via både mail eller telefon.

Uppdaterad: februari 26, 2024

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor
och svar om att låna pengar med skulder

Få svar från upp till 37 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member

Boka gratis personlig lånerådgivning

Vi är experter på privatlån. Få personlig vägledning och maximera dina chanser att få rätt lånevillkor genom att ta hjälp av våra erfarna rådgivare.
Genom att boka ett möte godkänner du vår integritetspolicy