Lånejämförelse

Lån med skuld hos Kronofogden

Behöver du låna pengar för att betala av gamla skulder? Ansök enkelt genom att fylla i formuläret. Det är helt gratis och ej bindande!
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Ansök på två minuter
  • Endast en kreditupplysning hos UC
  • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

Önskar du att ta ett nytt lån trots att du har skulder?

Det är inte omöjligt att låna pengar även om du redan har skulder, betalningsanmärkningar och liknande. Det finns långivare som beviljar lån även till dig som vill låna pengar med skulder, och i vissa fall kan du också ta ett lån för att minska på skuldbördan.

Har du haft svårt att betala hela månadsbeloppet på ditt kreditkort? Kanske har skulden med tiden vuxit, du har ett par privatlån och kanske har du också köpt hemelektronik på avbetalning. Även om dessa lån oftast var för sig är relativt små brukar det ändå bli ganska stora summor att betala varje månad, pengar som du säkert skulle kunna använda till något roligare. Ett sätt att minska på månadskostnaden för dessa skulder är att samla alla dina befintliga lån, detta kan vi på Enklare hjälpa dig med.

Ett sätt är att samla ihop lån för att bli av med skulder

Alla lån har kostnader inkluderade. Förutom ränta tillkommer uppläggningskostnader, fakturaavgifter och ibland ytterligare avgifter. När man ska räkna fram den totala kostnaden för ett lån, den effektiva räntan, räknar man in dessa kostnader. Ofta har smålån en betydligt mycket högre effektiv ränta än större lån, det beror ofta på att det inte görs en lika noggrann kreditgranskning vid ansökan om smålån. Långivaren skyddar sig istället mot risk genom att sätta en högre effektiv ränta på lånet. Har du många smålån betalar du troligtvis alldeles för hög ränta för dessa lån och det är då bättre att låna pengar med skulder för att ta ett större lån. Genom att samla alla lån är det enklare att pressa ned den rörliga räntan som annars kan vara hög. Då får du lägre månadskostnad och bättre kontroll över dina smålån.

Bli skuldfri genom att betala av gamla dyra lån

Att låna pengar med skulder är möjligt. Även om du har betalningsanmärkningar och liknande så är det alltså möjligt att du kan få ett lån beviljat, det behöver inte nödvändigtvis innebära höga räntor. Ett sätt att bli skuldfri när det gäller smålån med höga räntor är att ansöka om ett lån med bra villkor för att sedan betala av lånen. Detta resulterar i att du istället enbart har ett enda lån med en ränta istället för ett flertal och från olika långivare.

Betala av skulder med ett privatlån

Ett sätt att låna pengar med skulder är med privatlån. Denna typ av lån beviljas från banker och andra låneinstitut. Räntan brukar ligga på mellan 3,5% och cirka 11%. Innan du lånar pengar med skulder måste du noggrant tänka igenom detta beslut, är ni två som ska söka lånet så är detta förmånligt. Just för att långivare anser att det innebär en säkrare och bättre affär. De ledande bankerna är inte alltid positiva till att låna ut pengar till personer med hög skuldsättning, därför kan det vara nödvändigt att vända sig till någon utav de mer nischade bankerna eller en låneförmedlare.

Ta hjälp av en låneförmedlare för att bli skuldfri

Enklaste sättet att hitta det bästa lånet när du behöver låna pengar med skulder är att använda en låneförmedlare. Vi på Enklare skickar din låneansökan till flera låneinstitut och du kan sedan se vilka räntor du erbjuds när du vill låna pengar med skulder. På så sätt kan du välja lånet med bäst villkor. När du ansöker hos oss kommer enbart en kreditupplysning göras istället för flera. Detta innebär att din kreditvärdighet inte försämras.