Låna till bil

När du ska köpa något som kostar mycket kan det vara en nödvändighet att låna pengar till köpet. Många av oss behöver låna någon gång i livet, låna till bostad, låna till bil eller annat fordon. Idag finns det många banker och andra låneaktörer att välja mellan, och dessutom olika sorters lån. Här ger vi dig den information och de tips som kan vara bra att ha i samband med att du ska låna till bil.Att låna till bil – olika sorters lån

billånprivatlånblancolån och smålån – det finns många olika sorters lån att hålla koll på i samband med att du behöver låna till bil. Om du inte har sparade pengar som du kan köpa din bil för har du olika lånealternativ att välja mellan, men ett av de vanligare alternativen när du ska låna till bil är att ta ett så kallat billån. Ett billån innebär att låna till bil med bilen som säkerhet.

Kontantinsats och säkerhet när du ska låna till bil

Ett billån är ett lån med säkerhet som ofta kräver en kontantinsats. Detta kan både ha sina för- och nackdelar. Om du inte vill betala en kontantinsats eller ha ett lån med säkerhet när du ska låna till bil kan du istället välja att ta ett blancolån, vilket är detsamma som ett privatlån utan säkerhet. Vad du tjänar mest på skiljer sig från fall till fall, så kontrollera vilket som passar din ekonomi bäst innan du ansöker om ett specifikt lån. En kontantinsats innebär att du behöver ha en summa pengar i samband med att du ska låna till bil. Kontantinsatsen på ett billån ligger vanligtvis på 20 % av bilens kostnad. Idag finns det dock billån utan kontantinsatser också.

Att tänka på när du ska låna till bil

Det finns en hel del saker att tänka igenom när du ska låna till bil eller låna pengar överlag. Börja alltid med att fundera på vad du ska använda lånet till, hur mycket du behöver låna och om du verkligen behöver låna till bil. Kom ihåg att inga lån är gratis, utan kommer alltid med en kostnad i form av ränta och andra utgifter. Om du bestämmer dig för att låna till bil måste du bestämma dig vilken form av lån du ska välja, och vilken bank eller låneaktör du ska vända dig till. Det är alltid en bra idé att jämför olika banker innan du bestämmer dig, till exempel via oss på Enklare. Då kan du få en bra översikt på bankernas lånevillkor och räntor innan du bestämmer dig för vilka du ska vända dig till när du ska låna till bil.

Önskat lån
Lånetid
Kostnad ca. 2 190 kr/mån
Syfte med lån
Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 225 000:-, rörlig ränta 5.95%, uppläggskostnad 0:-, aviavgift 0:-, ger en effektiv ränta på 6.12 %. Totalt belopp att återbetala 315 338:-. 144 avbetalningar. Räntekostnad 90 338:-. Individuell ränta varierar från 2.95 - 29.5% med effektiv ränta från 2.99 - 33.83%. Återbetalningstid 1-20 år.
Telefon
Om du vill veta mer om vad vi kan göra för dig och din ekonomi, skriv ditt telefonnummer här så ringer en av våra rådgivare upp dig.
Mail
Om du vill få information om räntekostnader, hur du kan förbättra din privatekonomi eller ta del av ekonominyheter - skriv din mailadress här
Ett urval av våra samarbetspartners
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med bara en kreditupplysning.
Ansök
Logga in
Logga in och se dina bud på sidan Min ansökan