Lånejämförelse

Låna pengar snabbt och enkelt via Enklare

Jämför lån upp till 600 000 kr från upp till 30 långivare. Det är givetvis helt gratis och du får svar samma dag!
 • 36 långivare
 • 1 UC
 • Kostnadsfritt
 • Ansök på två minuter
 • Endast en kreditupplysning hos UC
 • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

Låna pengar snabbt och enkelt

En vanlig sökning på nätet idag är “jag behöver låna pengar snabbt”. Detta är en vanlig situation och de flesta har någon gång behövt låna pengar i livet. Vid de här olika situationerna i livet kan du behöva lösa tillfälliga och plötsliga problem. Vi ser ett snabblån som en möjlighet att hjälpa våra kunder att kunna ta itu med knepiga situationer direkt. Hos oss på Enklare kan du tryggt och snabbt låna pengar till det du behöver.

Vad är snabblån och hur fungerar det?

Många förknippar snabblån med så kallade mikrolån eller SMS lån som är kända för att skapa höga kostnader och skulder för låntagaren. Vi har alla sett Lyxfällan på tv där vanliga personer har hamnat i ekonomisk knipa på grund av ogenomtänkta lån och missade betalningar där skuldberget fortsätter att växa.

För att kunna ta ett snabbt lån hos oss på Enklare sker alltid en kreditprövning vid ansökan om lån för att försäkra oss om att du som kund har möjlighet att ta detta lån. Marknaden har ändrats till det bättre och är nu mer reglerad än tidigare. Samtidigt har processen blivit mycket smidigare med en ökad efterfrågan, så att det nu går snabbare att få en kreditupplysning och erbjudanden från våra bank- och finanspartners direkt. Vi finns också tillgängliga för att ge dig rådgivning vid valet av lån.

Så lånar du pengar snabbt och enkelt

Hos oss på Enklare kan du tryggt och snabbt låna pengar till det du behöver. Du ansöker om ett lån online eller genom att ringa till oss. Ansökan om lån är gratis och du får svar direkt. Vi återkommer till dig med erbjudanden från våra bank- och finanspartners. Du kan se alla erbjudanden när du loggar in på enklare via BankID. Vi finns tillgängliga och hjälper dig att ta rätt beslut för din lånesituation. När du har valt vilket erbjudande som passar dig signerar du via BankID på enklare.se och får lånet utbetalt direkt.

Steg för steg för att ta ett snabbt lån

 1. Fyll i en ansökan på enklare.se.
 2. Se dina erbjudanden från våra bank- och finanspartners och få kostnadsfri rådgivning.
 3. Signera med BankID och få dit lån utbetalt.

Spara pengar när du lånar via oss

Att välja rätt erbjudande är extra viktigt när du tar ett snabbt lån. Enklare erbjuder dig kostnadsfri rådgivning när du tar lån hos oss. Genom att jämföra upp till 32 långivare sparar du pengar och kan själv välja de villkor som passar dig bäst. På så sätt undviker du onödigt höga kostnader och kan jämföra erbjudanden. Du kan alltid tacka nej till de erbjudanden du får, att jämföra lån är alltid kostnadsfritt och obundet hos Enklare. Hos oss är det tryggt att låna pengar snabbt.

Villkor för att kunna låna pengar snabbt

Att ta ett snabblån innebär oftast lägre krav på låntagaren än ett vanligt lån. Ett grundkrav är att du är 18 år fyllda vid lånetillfället. En kreditupplysning tas alltid för alla lån och från den görs det en bedömning av din återbetalningsförmåga. Oftast är det lättare att få ett snabblån, men alla kan nekas lån. Alla långivare som vi på Enklare samarbetar med har som krav att du har en fast månadsinkomst och att du inte är skuldsatt hos Kronofogden. Om du har en betalningsanmärkning kan det påverka långivarnas möjlighet att ge ett erbjudande. Villkoren för att ta ett snabbt lån skiljer sig mellan olika banker och låneaktörer.

Villkor för att låna hos Enklare är att du:

 • Är 18 år fyllda vid lånetillfället.
 • Har en fast månadsinkomst.
 • Inte är skuldsatt hos Kronofogden.
 • Har möjlighet att återbetala lånet.

Snabblån passar vid olika situationer i livet

Vid olika situationer i livet kan du behöva låna pengar snabbt för att kunna lösa tillfälliga och plötsliga problem. Vi ser ett snabblån som en möjlighet att hjälpa våra kunder att kunna ta itu med knepiga situationer direkt. Det kan vara tråkiga händelser som inbrott, brand, olyckor eller andra akuta händelser. Bilen har kanske gått sönder, ett tak behöver läggas om, du behöver kanske hitta ett nytt boende, har blivit av med din reskassa eller råkat ut för något under en resa som kräver snabba åtgärder.

Många tar även snabblån för att kunna förverkliga en dröm. Att kunna boka den där resan, bygga lekstugan till barnen som du har tänkt på så länge eller köpa laptoppen som gör att du kan komma igång med ditt företag, det är drömmar som vi finns till för. Vi ser till att du kan vara trygg i din lånesituation och att det erbjudande du väljer passar dig och dina förutsättningar.

Att tänka på när du snabbt vill låna pengar

 • Se till att erbjudandet passar dina ekonomiska förutsättningar.
 • Låna endast en mindre summa då kostnaderna för lånet är högre än vid privatlån.
 • Se lånet som tillfälligt, ha en plan redo för återbetalning.
 • Att låna för att betala räkningar är ingen långsiktig strategi.

Jämför olika långivare för att få bästa erbjudandet

När du tar ett snabblån via oss på Enklare kan du se alla olika erbjudanden från våra bank- och finanspartners och själv jämföra. Det är viktigt att ta ett lån som passar dina ekonomiska förutsättningar. Handläggningstiden är numera så kort att du snabbt kan se dina erbjudanden. Vill du ha vår hjälp och rådgivning finns vi tillgängliga via telefon, sms eller mail. Att hitta det bästa och billigaste alternativet är viktigt för att du som kund ska känna dig nöjd med ditt beslut, därför är det kostnadsfritt att få rådgivning för alla lån. Att ta sig den tiden är definitivt värt det för att säkra att ditt lån blir fördelaktigt och möjligt för dig.

Så mycket pengar kan du ansöka om vid ett snabbt lån

Vårt mål är att göra låneprocessen så enkel som möjligt. Genom att ta en kreditupplysning på dig, ser vi vilken möjlighet du har att låna pengar hos oss. Ett blancolån eller privatlån som det kallas görs utan att du som låntagare behöver någon typ av pant. Vid den här typen av lån ligger din säkerhet i din betalningsförmåga. Genom Enklare kan du ta ett sådant lån via sina långivare på upp till 600 000 kr i hela 20 år.

Är din kreditvärdighet inte den bästa kan du välja att ansöka tillsammans med en medsökande. Då finns det en större återbetalningsförmåga som kan göra att du snabbt kan få ert lån.

Vi hjälper dig att behålla din kreditvärdighet

Genom att använda dig av låneförmedlare som oss på Enklare kan du behålla din kreditvärdighet genom hela processen. När du ansöker om ett blancolån hos en bank eller långivare utan låneförmedlare görs vid varje tillfälle en kreditupplysning. Det innebär att ju fler banker som du kontaktar, desto fler kreditupplysningar görs. Det påverkar i längden din trovärdighet vilket inte ser bra ut gentemot långivare.

När du använder dig av låneförmedlare som oss på Enklare gör vi endast en kreditupplysning på dig som person. Den ligger sedan till grund för ditt lån som vi tillsammans med önskemål om summa och önskad låneperiod skickar till våra samarbetspartners. Det förenklar inte bara din låneprocess utan ser även till att du slipper onödiga kreditupplysningar och behåller din kreditvärdighet.

Ansök redan idag och få dina pengar utbetalade inom kort

Om din kreditupplysning berättigar dig att kunna ta ett lån hos oss, kan utbetalningen ske väldigt fort. Se till att fylla i din ansökan på vår webbplats enligt dina önskemål, så återkommer vi till dig inom kort med erbjudanden från våra samarbetspartners. Du ser dina erbjudanden genom att logga in via BankID. När du sedan har bestämt dig för vad som passar dina förutsättningar så gör du ditt val genom BankID. Dina pengar kommer sedan att överföras till dig inom minuter. Det brukar oftast gå bra att även få ditt lån utbetalt under kvällstid och helger. Det är lite olika hos olika samarbetspartners. Det som tar tid är oftast ditt val av erbjudande. Behöver du rådgivning så finns vi tillgängliga via telefon, mail och sms. Du kan även göra din ansökan om ett snabbt lån via telefon direkt med våra rådgivare.