Låna 30 000 kronor

Låna 30000 kr

Att behöva låna 30 000 kronor är inte ovanligt. Du kanske vill köpa nya möbler och då kan det vara enklare att låna 30 000 kronor än att under lång tid spara ihop pengarna. Vintern kanske närmar sig och du minns hur kallt det var förra vintern i ditt dragiga hus som du värmer upp med direktverkande el. Då är det bättre att låna 30 000 kronor för att installera en luftvärmepump. Kanske har du också möjlighet att ge dig ut på ditt livs drömresa men saknar tillräckligt med pengar på kontot för att boka den? Även då kan det vara bra att kunna låna 30000. Självklart ska du inte vara vårdslös med sin ekonomi och låna till allt du behöver, men ibland dyker tillfällen upp då du antingen behöver täcka kostnader omgående eller vill kunna unna dig något. I dessa fall kan det vara smidigt att låna 30000 – så länge du vet att du kan betala tillbaka summan utan problem. Oavsett varför du behöver låna 30000 är det alltid viktigt att du ser till att du blir beviljad ett lån med så bra villkor som möjligt för att minimera månadskostnaden. Detta eftersom även små ränteskillnader innebär ökade kostnader och kostnader är något man alltid bör undvika.

Olika sorters lån

Vill du låna 30 000 kronor finns det främst två typer av lån som rekommenderas, privatlån eller kortkredit. Har du ett kreditkort som ger dig möjlighet att låna 30 000 kronor är detta ett mycket snabbt och bekvämt sätt men räntan på kreditkort är ofta hög så det är definitivt inte det billigaste sättet att låna 30 000 kronor på. Bättre då att ta ett banklån. Alla svenska banker erbjuder någon form av blancolån, det vill säga lån utan säkerhet. Bankerna har olika namn på dessa lån, men det vanligaste namnet är privatlån. För att beviljas ett privatlån kommer banken att genomföra en kreditupplysning på dig som låntagare. Har du väl genomgått en kreditbedömning kommer banken att ge dig ett erbjudande om att få låna 30 000 kronor. Det är inte alls säkert att de villkor och den ränta banken erbjuder dig är bra men går du till en annan bank så kommer ännu en kreditupplysning registreras på dig. Söker du då hos en annan bank kommer banken att se att du ansökt om att få låna 30 000 kronor. De ser inte om du accepterat lånet eller inte men de kommer att anta att du tagit lånet vilket markant kommer att försämra din kreditvärdighet.

Låneförmedlare

Vill du få lån med bra villkor bör du ansöka hos flera långivare och detta gör du enklast med hjälp av oss. Vi på Enklare är en smidig och enkel låneförmedlare. Du fyller i ansökan och dina personuppgifter på sajten. Ansökan skickas till flera banker och låneinstitut men bara en kreditupplysning tas och din kreditvärdighet skadas inte. Du kommer troligen att få flera erbjudanden att låna 30 000 kronor till bra ränta och du kan i lugn och ro välja det bästa erbjudandet.

2 677   kr / mån
Syfte med lån
Samla
Nytt lån
Övrigt
Telefonnummer
E-postadress
lock Jämför tryggt och säkert
Steg 1Steg 2Klar!

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 275 000:-, rörlig ränta 5.95%, uppläggskostnad 0:-, aviavgift 0:-, ger en effektiv ränta på 6.11 %. Totalt belopp att återbetala 385 413:-. 144 avbetalningar. Räntekostnad 110 413:-. Individuell ränta varierar från 2.95 - 29.5% med effektiv ränta från 2.99 - 33.83%. Återbetalningstid 1-15 år.

Ett urval av våra samarbetspartners

Collector
Coop
Ikano
Resurs
Santander
Till min ansökan