Tänk på framtiden - Samla lån och krediter och spara pengar till annat

Bara några knapptryck bort så har du ett snabbt sms-lån ordnat. Eller varför inte ta en TV och ljudanläggning till vardagsrummet på avbetalning?

En avbetalning som sedan visar sig ha en riktigt hög ränta. Det är många som går i den fällan. Det finns en hel del alternativ där ute som kan kännas bra för stunden. Men när det blir till en vana att ta olika smålån och köpa saker på avbetalning har räkningarna en tendens att lägga sig på hög och plötsligt står man där med kostnader som bara stiger och stiger. Efter ett tag uppgår avbetalningarna och räntan på alla smålån till en större summa än du först räknat med vilket kan göra att du får svårt att betala. Men det finns ett sätt att lösa problemet på. Med Enklare kan vi hjälpa dig att samla dina lån och krediter på nolltid och så du därmed bara behöver betala en räkning som innefattar alla lån tillsammans varje månad. Alltså slipper du högar med räkningar som stressar och dessutom kan du spara in mycket pengar på sikt, vilket ditt framtida jag kommer tacka dig om och om igen för.

Så här kan du samla dina lån smartare och smidigare med oss på Enklare

Att samla lån och krediter kan låta som ett stort och tidskrävande jobb då du med stor sannolikhet har lånen och avbetalningarna hos olika banker och på olika kreditkort, men med Enklares hjälp kan allt gå smidigt. För att kunna samla dina lån och krediter är det första steget att ta ett nytt lån. Detta kanske inte låter så särskilt lockande när du redan har flera lån att ta hand om och tänka på, men det här lånet kommer förenkla situationen ordentligt. Varför då? Ditt nya lån kommer från en enda långivare och när du använder dig av vår tjänst får du flera alternativ vilket låter dig jämföra och välja den långivare som ger dig absolut lägst månadskostnader. Med det nya lånet betalar du sedan av alla dina gamla lån och krediter. Det gör att du kan spara flera tusenlappar i månaden, förenkla din avbetalningsprocess, få en bättre översikt över din ekonomiska situation och minska dina räntekostnader. Du får en bättre vardagsekonomi helt enkelt. Allt du behöver göra för att få det är att fylla i hur mycket pengar du vill låna, vad din befintliga skuld ligger på idag och under hur pass lång tid du skulle vilja låna pengar.

Samla dina lån tillsammans med en medsökande och få bättre lånevillkor

Har du olika lån eller tillsammans med din partner eller familjemedlem kan det vara en fördel att ha med den personen som en medsökande för det framtida lånet som ska samla de gamla utspridda lånen. Det är nämligen enklare att få en lägre ränta om ni är två personer som kan tänka er dela på lånet och då dela på kostnaderna. Bankerna ser det som en trygghet när det finns två inkomster som kan dela på lånet.

Så här går det till när vi fått in din ansökan om ett lån

När vi på Enklare har fått in din ansökan om att samla lån och krediter kommer vi skicka iväg din förfrågan till de banker och långivare som vi samarbetar med. Dessa olika partners går sedan igenom dina önskemål och ger därefter sitt förslag på hur du kan samla dina lån hos dem, samt vilken månadskostnad plus ränta du skulle få hos dem. De skickar efter det sina förslag till oss och du kan logga in med din e-legitimation BankID och jämföra de olika alternativen och välja det alternativ som tillåter dig att samla lån och krediter till en rimlig ränta och ger dig en möjlighet att betala av det nu sammanslagna lånet ännu mycket snabbare.

Få bara en kreditupplysning från oss istället för flera stycken från banker och andra långivare

När du bestämt dig för att samla dina lån och krediter och du har fyllt i en ansökan kommer vi att göra en kreditupplysning på dig. Denna innehåller information gällande din ekonomiska situation och är något vi måste göra för att banker och långivare ska få en överblick av din förmåga att kunna betala tillbaka, det vill säga din lämplighet att samla lån och krediter hos dem. Skulle du gå igenom processen att hitta en bank själv, utan en låneförmedlare, skulle en kreditupplysning göras på dig av varje ny bank du ansöker hos, vilket i slutändan skulle ligga dig i fatet då din kreditvärdighet minskar för varje upplysning som görs. Med Enklare delas istället din kreditupplysning med de olika banker och långivare vi samarbetar med.

Hur fungerar det om man har en eller flera betalningsanmärkningar redan med i bagaget?

Du kan fortfarande ansöka om att ta ett lån hos oss men chansen finns att bankerna inte kommer bevilja dig ett nytt lån om du har en betalningsanmärkning eller en skuld redan liggande hos Kronofogden.