Söka lån

För inte allt för länge sedan var enda sättet att söka lån att ta på sig sin bästa kostym och gå ner till banken. Idag finns det betydligt fler ställen att söka lån på än hos din bank. Det är ändå förvånansvärt många som fortfarande gör på detta sätt när de ska söka lån – de går till sin bank, sitter ner och pratar med en av bankens rådgivare. Detta behöver nödvändigtvis inte vara det bästa och enda sättet att söka lån om du vill ha lån med så låg ränta och så bra villkor som möjligt. Banken är ett vinstdrivande företag som vill tjäna så mycket pengar som möjligt på pengarna de lånar ut. När du kommer dit för att söka lån kommer de att ge dig ett erbjudande som är så fördelaktigt för dem som möjligt och som de tror att du kommer att acceptera. Förvånansvärt många accepterar också dessa erbjudanden trots att det går att få mycket bättre villkor genom att söka lån någon annanstans.

Annan bank

Ett sätt att få bättre villkor är att först gå till din bank för att söka lån, när du fått ett erbjudande går du till nästa bank och berättar för dem att du vill söka lån. Du berättar också vad du erbjudits av din ordinarie bank och att du är villig att byta till deras bank om du får ett bättre erbjudande av dem. Du kommer troligen att få ett bättre erbjudande av denna bank. Du kan nu antingen välja att acceptera det erbjudandet eller att gå till nästa bank och söka lån och upprepa proceduren tills du fått ett erbjudande du är nöjd med.

Nischbanker

Ett bättre alternativ är ofta att söka lån hos någon nischbank. Dessa banker har sällan några fysiska kontor utan du gör ansökan på deras hemsida på nätet. Genom att inte ha kontor kan dessa banker hålla nere kostnaderna och därför ge lån med lägre ränta och bättre villkor än storbankerna. Har du väl hittat en bank som verkar kunna ge dig ett bra erbjudande är det bara att söka lån genom att fylla i beloppet du vill låna och dina personuppgifter på bankens hemsida och banken kommer nu att genomföra en kreditprövning av dig. När kreditprövningen är färdig kommer du att få bankens erbjudande och detta erbjudande kanske inte riktigt var vad du hade väntat dig. Har du gjort en formell ansökan finns det nu en kreditupplysning registrerad på dig som gör det svårt för dig att beviljas lån någon annanstans.

Låneförmedlare

Det bästa och enklaste sättet att söka lån och få lån med bra ränta är att använda en låneförmedlare. Vi är en låneförmedlare och du fyller enkelt i din ansökan genom att ange lånebelopp och övriga uppgifter, sedan görs förstås en kreditupplysning. Din ansökan skickas ut till ett antal banker och låneinstitut och enbart en kreditupplysning tas på dig. Du kommer därefter få flera erbjudanden och sedan är det upp till dig att välja det som är bäst för dig.

Truspilot
Önskat lån
Lånetid
Kostnad ca. 2 493 kr/mån
Vill du samla lån?
Kontaktuppgifter
Mobilnummer
E-post
Jag vill ha information om lån via e-post och SMS
Civilstånd
Civilstånd
Barn under 18 år i hushållet
Boendeform
Anställningsform
Månadslön före skatt
Pensionär sedan

Personnummer
Personnummer
Är du svensk medborgare?
Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 350 000:-, rörlig ränta 6.51%, uppläggningskostnad 350:-, aviavgift 29:-, ger en effektiv ränta på 6.90 %. Totalt belopp att återbetala 509 759:-. Månadskostnad 3 538:- fördelat på 144 avbetalningar. Räntekostnad + avgifter 159 759:-. Individuell ränta varierar. Uppdaterat 2021-03-11.
Tryggt och säkert med BankID
Telefon
Om du vill veta mer om vad vi kan göra för dig och din ekonomi, skriv ditt telefonnummer här så ringer en av våra rådgivare upp dig.
Mail
Om du vill få information om räntekostnader, hur du kan förbättra din privatekonomi eller ta del av ekonominyheter - skriv din mailadress här
Ett urval av våra samarbetspartners
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med bara en kreditupplysning.
Ansök
Logga in
Logga in och se dina bud på sidan Min ansökan