Lånejämförelse

Online kredit - Ansök om ett lån på 2 minuter

Jämför lån upp till 600 000 kronor. En ansökan är givetvis kostnadsfri och du får besked samma dag!
 • 36 långivare
 • 1 UC
 • Kostnadsfritt
 • Ansök på två minuter
 • Endast en kreditupplysning hos UC
 • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

Vad är online kredit?

Onlinekredit är ett smidigt sätt att låna pengar som inte kräver ett fysiskt kontokort kopplat, men som fungerar på samma sätt som ett kreditlån eller kontokredit. Du får dina pengar på kontot och kan närsomhelst nyttja din online kredit. Du ansöker om en summa pengar som du vill få tillgång till men du betalar endast ränta på den andelen av pengar som du sedan väljer att använda. Förutsatt att du betalar tillbaka hela beloppet i slutändan kan du fortsätta låna pengar inom den kreditgräns som du har valt.

Online kredit utan UC

En del långivare på marknaden erbjuder sig att ge online kredit utan en kreditupplysning från UC. De använder sig av andra aktörer som exempelvis Bisnode eller Creditsafe, när de vill få koll på din betalningsförmåga. Det innebär att du behåller din kreditvärdighet och kan ta ett större lån framöver som kräver UC utan hinder. Om du inte vet hur mycket pengar du kommer att behöva kan online kredit därför vara ett bra alternativ.

Låna på kredit trots betalningsanmärkning

Även om du har en betalningsanmärkning sedan tidigare har du möjlighet att låna pengar. Kraven skiljer sig åt mellan aktörer men en del krav är lika hos alla för att få kredit online beviljat.

Grundkrav för online kredit

 • Du måste vara 18 år fyllda för att ansöka om lån.
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige.
 • Du har inga betalningsanmärkningar de senaste 6 månaderna.
 • Du har inga aktiva skulder hos Kronofogden.
 • Du behöver tillgång till ett svenskt Bank ID.
 • Du har deklarerat en inkomst, men det finns inget krav på fast tjänst.
 • Du har ett svenskt bankkonto.

Få din kredit direkt online

Flera långivare ger kredit online dygnets alla timmar vilket gör det väldigt enkelt att snabbt få pengar in på ditt konto. Du kanske har hamnat i en ekonomisk knipa som snabbt behöver en lösning, ett läckande tak eller en hastigt uppkommen skada på ditt arbetsfordon. Det finns flera situationer där en snabb lösning kan vara avgörande. Då är det smidigt med långivare som kan utbetala på helger, nätter och andra obekväma tider.

Koppla ditt kreditkort för att nyttja din online kredit

Om du reser mycket i jobbet eller privat kan ett kreditkort vara en flexibel lösning. Då kan du istället för att föra över pengar till bankkortet välja att handla direkt med kortet där krediten är kopplad. Fördelar med kredit online Det som skiljer ett kreditlån mot andra lån är att du själv kan välja hur stor del av din kredit som du vill använda. Du betalar sedan endast ränta för den summa som du använder. Det innebär att du till stor del kan styra ditt lån och kan vara trygg i att du har pengar tillgängligt när du behöver det.

Du behöver heller inte ansöka om nytt lån för varje del av krediten som du använde, en ansökan med en satt kreditgräns räcker. Du behåller din kredit så länge som du behöver och kan närsomhelst säga upp den. Om du då väljer att ha en kreditgräns på 3000 kronor och endast väljer att använda 1000 kronor, kan du efter att du återbetalat de pengar som du har använt välja att använda 3000 kronor utan att ansöka om en ny kreditgräns. Du kan dessutom närsomhelst få tillgång till din kredit online eller via ett bankkort. Det gör att du själv bestämmer när du vill använda pengarna och att kan ha koll på dina köp via banken.

Detta kännetecknar en online kredit

 • Du kan ansöka om online kredit utan UC.
 • Du kommer alltid åt din kredit online.
 • Du får dina pengar direkt på kontot.
 • Du kan alltid låna mer pengar inom din kreditgräns utan en ny ansökan för varje lån.
 • Du betalar endast ränta för den del som du använder.

Nackdelar med att välja online kredit

Det kan vara en nackdel att det är så enkelt att låna på kredit online. Om du har full koll på din ekonomi och är säker på din återbetalningsförmåga kan ett kreditlån leda till att du lånar över din förmåga. Det kan i längden leda till att du hamnar i en ekonomisk knipa med ett större lån än du ursprungligen räknat med. Att ha en hälsosam inställning till att låna pengar är grundläggande för vilket lån du än tar. Därför är det bra att noga undersöka olika långivare och se över villkoren för att låna för att vara säker på att det är ett lån som klarar av att ta.

Låna pengar med en online kredit via oss på Enklare

Vi ser till att du som kund är trygg i din lånesituation och samarbetar endast med seriösa finans- och bankpartners. Eftersom vi alltid tar en UC i samband med en låneansökan vet vi vilken betalningsförmåga du har och utgår alltid ifrån dina förutsättningar i våra erbjudanden. Vi ser alltid till att du får marknadens bästa erbjudande utifrån din ekonomi. Dessutom finns våra professionella rådgivare tillgängliga under hela processen och då kan alltid få hjälp att jämföra olika erbjudanden helt kostnadsfritt. Att göra din ansökan är kostnadsfritt och du väljer själv om du vill göra den på vår webbplats enklare.se eller om du först vill prata med en av våra rådgivare.

Villkor för att låna hos Enklare:

 • Du är 18 år fyllda vid lånetillfället.
 • Du har en fast månadsinkomst.
 • Du är inte är skuldsatt hos Kronofogden.
 • Du har möjlighet att återbetala lånet.

Så mycket online kredit kan du få

Hos Enklare kan du ta ett privatlån upp till 600 000 kr med en låneperiod mellan 1 år upp till 20 år. Att göra en ansökan är inte bara kostnadsfritt utan också väldigt smidigt. Du fyller endast i önskat lånebelopp och låneperiod, därefter skickar du in din ansökan. Det går på mindre en 1 minut och du kan inom kort se dina erbjudanden på enklare.se genom att logga in via ditt Bank ID.

Steg för steg för att ansöka om lån hos Enklare

 1. Fyll i önskat lånebelopp och önskad lånetid.
 2. Välj om du vill samla lån eller inte.
 3. Fyll i e-post och telefonnummer så att våra långivare kan behandla din ansökan.
 4. Skicka in ansökan genom att fylla i uppgifter om dig själv.
 5. Luta dig tillbaka och låt långivarna återkoppla på din ansökan.