Om oss
enklare är en låneförmedlare. Det innebär att vi själva inte lånar ut pengar, utan agerar en hjälpande hand till de kunder som vill hitta det bästa låneerbjudandet på marknaden. Genom att jämföra flera olika långivare med endast en kreditupplysning hjälper vi kunder att hitta det alternativ som passar dem bäst.
Personlig rådgivning i toppklass
Erik Wegnelius, VD på enklare
“Det känns fantastiskt att driva ett bolag med över 150 anställda som brinner för att hjälpa svenskar till en bättre privatekonomi”

Låna pengar

Hos oss kan du låna pengar till vad du vill - från 5 000 kronor upp till 600 000 kronor. Vi hjälper dig att hitta lån som passar dig till lägsta möjliga ränta. Genom att jämföra privatlån hos flera olika långivare och banker kan vi erbjuda ett lån med bra villkor.
Samla lån
Vi hjälper dig att samla dina gamla lån på ett och samma ställe. Genom att samla alla dina avbetalningar, kreditkortsskulder och övriga lån hos samma långivare, får du dina gamla lån och krediter ihopbakat som ett och samma lån. Med bara en ränta istället för flera olika räntor.
Vad vi står för

Vi på enklare vill hjälpa svenskar att få en bättre ekonomi genom att samla lån och sänka sin räntekostnad. När våra kunder samlar lån hjälper vi många att spara pengar. Det är något vi är stolta över. Dessutom sparar många tid och får en bättre översikt över sin ekonomi genom att betala ett enda lån istället för flera små.

Ibland behöver man dock ta ett nytt lån för att få livet att gå ihop. Om man ska ta ett nytt lån är det viktigt att man jämför innan man lånar för att få bästa möjliga ränta och villkor. Därför uppmanar vi alltid att göra en lånejämförelse innan man tar ett lån. Vi vill inte att folk ska låna mer utan bara smartare. Kunder kan låna till precis vad de vill men det är vanligt att lånen går till mer långsiktiga köp, såsom en bil eller en renovering.

Ett urval av våra samarbetspartners
Juli 2014
Enklare Ekonomi Sverige AB grundas
Enklare startades i Stockholm med målsättningen att hitta den lägsta räntan till alla kunder som letar efter ett lån. Vi vill hjälpa kunder att spara pengar genom att erbjuda en rättvis ränta.
December 2014
Vi förmedlar första lånet
Den första kunden vi hjälpte sänkte sin ränta med 3% vilket ledde till en besparing på drygt 50 000 kr.
12% 5 , 4% 9% 7%
Juni 2017
150 000 genomförda lånejämförelser
Vi har hjälpt flera svenskar att få en rättvis ränta med hela 150 000 lånejämförelser.
Mars 2020
Vi blir över 150 anställda
Vi fortsätter att expandera verksamheten och anställer fler till kontoret i Stockholm och Göteborg, för att ta hand om ett bredare produktutbud och öka hastigheten för att nå vår vision.
12% 5 , 4% 9% 7%
Ett urval av organisationer vi stöttar
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med bara en kreditupplysning.
Ansök
Logga in
Logga in och se dina bud på sidan Min ansökan