Låna pengar utan säkerhet

Det finns tillfällen då pengarna inte räcker till och du funderar på att låna pengar utan säkerhet, för att lösa det. Bilen kanske har gått i sönder och du behöver reparera den. En oförutsedd händelse uppstår, som kostar pengar som du inte har eller det kan vara något du alltid har drömt om att köpa, en motorcykel, en resa, en ny tv eller något annat. Beroende på hur mycket pengar du behöver, kan du låna pengar utan säkerhet. Ska du till exempel låna till en bil, motorcykel, båt eller något annat, fungerar dessa som säkerhet och du behöver inte ta ett lån utan säkerhet, men det kan finnas anledningar som gör att lån utan säkerhet är det enda lån du kan ta.

Säkerhet

Vad innebär det att låna pengar utan säkerhet? Enkelt förklarat innebär ett lån utan säkerhet att banken lånar ut pengar till dig utan att egentligen veta om de får pengarna tillbaka. Säkerheten är en form av ersättning, som banken kan få ifall du får problem med att betala tillbaka lånet. Om du lånar pengar utan säkerhet till att köpa en bil, kan inte banken ta din bil ifall du inte kan betala lånet. Tar du däremot ett lån med säkerhet, är bilen bankens säkerhet och de kan kräva att bilen säljs om det blir problem med återbetalning.

Nackdelar

De billigaste lånen du kan ta kräver någon form av säkerhet, eftersom banken då känner sig tryggare med att låna ut pengar till dig, kan de ha en låg ränta De vet att de får tillbaka sina pengar på ett eller annat sätt. Fast ibland har du inga alternativ, utan måste ta ett lån utan säkerhet. Du kan ha betalningsanmärkningar, inte tillräckligt bra ekonomi eller om du redan har en del krediter och andra lån, vilket gör att du inte kan få andra lån. Tyvärr finns det en del nackdelar med att låna pengar utan säkerhet och det är att räntan ofta är ganska hög. När banken låter dig låna pengar utan säkerhet, utsätter de sig själv för en större risk och för att kompensera det högre risktagandet, ökar de helt enkelt räntan.

Fördelar

Den största fördelen med att låna pengar utan säkerhet är just det, att du inte behöver någon säkerhet. En säkerhet är inte något alla har och då kan det vara skönt att veta att det går att låna pengar utan säkerhet. En annan fördel med att låna pengar utan säkerhet, är att du inte behöver ange till vad du ska ha pengarna. När du lånar pengar utan säkerhet, får du även använda dem till just vad du vill. Vill du dessutom ha hjälp med att hitta ett passande lån snabbt, kan du anlita en låneförmedlare, som vi på Enklare, då skickas din ansökan om lån utan säkerhet ut till många olika långivare, vilka lånar pengar utan säkerhet och du kan sen välja det lån som har de bästa villkoren. Gör som många andra och ta hjälp med att låna pengar utan säkerhet och det bästa av allt är att du förbinder dig inte till något alls och det kostar inget att använda våra tjänster – det är helt gratis!

Truspilot
Önskat lån
Lånetid
Kostnad ca. 2 493 kr/mån
Vill du samla lån?
Kontaktuppgifter
Mobilnummer
E-post
Jag vill ha information om lån via e-post och SMS
Civilstånd
Civilstånd
Barn under 18 år i hushållet
Boendeform
Anställningsform
Månadslön före skatt
Pensionär sedan

Personnummer
Personnummer
Är du svensk medborgare?
Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 350 000:-, rörlig ränta 6.51%, uppläggningskostnad 350:-, aviavgift 29:-, ger en effektiv ränta på 6.90 %. Totalt belopp att återbetala 509 759:-. Månadskostnad 3 538:- fördelat på 144 avbetalningar. Räntekostnad + avgifter 159 759:-. Individuell ränta varierar. Uppdaterat 2021-03-11.
Tryggt och säkert med BankID
Telefon
Om du vill veta mer om vad vi kan göra för dig och din ekonomi, skriv ditt telefonnummer här så ringer en av våra rådgivare upp dig.
Mail
Om du vill få information om räntekostnader, hur du kan förbättra din privatekonomi eller ta del av ekonominyheter - skriv din mailadress här
Ett urval av våra samarbetspartners
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med bara en kreditupplysning.
Ansök
Logga in
Logga in och se dina bud på sidan Min ansökan