Jämför innan du lånar

Vi hjälper dig att enkelt och tryggt jämföra lån mellan flera olika långivare
  • check 350 000 har använt tjänsten
  • check Ansök på 1 minut
  • check Kundservice 09:00 till 21:00

2 677   kr / mån
Syfte med lån
Samla
Nytt lån
Övrigt
Telefonnummer
E-postadress
lock Jämför tryggt och säkert
Steg 1Steg 2Klar!

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 275 000:-, rörlig ränta 5.95%, uppläggskostnad 0:-, aviavgift 0:-, ger en effektiv ränta på 6.11 %. Totalt belopp att återbetala 385 413:-. 144 avbetalningar. Räntekostnad 110 413:-. Individuell ränta varierar från 2.95 - 29.5% med effektiv ränta från 2.99 - 33.83%. Återbetalningstid 1-15 år.

Vilket sorts lån är du ute efter?

Samla lån

Att samla lån och krediter kan låta som ett stort och tidskrävande jobb då du med stor sannolikhet har lånen och avbetalningarna hos olika banker och långivare och på olika kreditkort, men med enklare hjälp kan allt gå smidigt.

Privatlån

Ett privatlån är ett lån helt utan säkerhet. Det kan användas till allt möjligt, exempelvis till en renovering i huset, en resa utomlands eller ett större inköp.

Billån

Hos oss på enklare kan du låna upp till 500 000 kr till ett billån.

Hur mycket ska du låna och hur länge?

En viktig sak när du jämför lån är att inte låna mer pengar än vad du behöver och har råd med. När du jämför lån bör du fundera på hur mycket du behöver låna, samt vilken löptid du vill ha, det vill säga återbetalningstid. Summa och tid är nämligen två faktorer som påverkar lånets ränta. Det är alltid bra att försöka återbetala lånet så fort som möjligt. Räntan är en väsentlig faktor när det gäller din månadskostnad och en sak att fundera på när du jämför lån. Därför är det viktigt att du tar din tid när du utvärderar erbjudanden från banker och låneaktörer. Om du jämför lån noggrant kan du lyckas hitta bättre lånevillkor än vad du först hade tänkt dig.

Behöver du låna pengar?

Då är det bra om du jämför lån. Idag finns det ett stort utbud av låneaktörer för en rad olika lån, vilket gör att det kan vara svårt att veta vilket företag du ska vända dig till för ditt lånebehov. Många banker och företag arbetar på liknande sätt, men många skiljer sig också från varandra inom en rad olika aspekter. För att du ska kunna ansöka om lånet som passar dig bäst är det bra om du jämför lån, till exempel här hos oss på enklare. Här får du reda på mer om hur du gör när du jämför lån och vad du bör tänka på.

enklares guide till ränta.

Ränta är ett begrepp inom lån som många upplever som krångligt, men som är viktigt när du jämför lån.

Effektiv ränta

Den effektiva räntan är vad lånet totalt kommer att kosta i slutändan. I denna beräkning ingår den nominella räntan samt alla övriga avgifter. Givetvis ingår inte eventuella påminnelseavgifter.

Nominell ränta

Den nominella räntan anges alltid årsvis och är den som jämförs vid så kallade listräntors jämförelse. I folkmun är det också den räntan det syftas på när det diskuteras ränta och lån.

Dröjsemålsränta

Varje faktura har som bekant en förfallodag då pengarna måste vara företaget tillhanda. Ifall du skulle missa att betala i tid kommer det ofta en betalningspåminnelse med avgifter.

Fast eller rörlig?

Det finns en uppsjö av lånetyper och de fungerar alla olika. Vid de vanligast förekommande lånen handlar det först och främst om två olika sorters ränta – fast eller rörlig.

Referensränta

Två gånger per år bestämmer Riksbanken vad referensräntan ska vara. Referensräntan styrs i sin tur av vad reporäntan, även kallat styrräntan.

Reporänta

Du känner kanske till Riksbankens styrränta. Det korrekta namnet är reporänta och syftet med den är att reglera konjunkturen i landet. Den påverkar inflationen och den ekonomiska tillväxten

Ett urval av våra samarbetspartners

Collector
Coop
Ikano
Resurs
Santander
Till min ansökan