Hur mycket kan jag låna med hjälp av Enklare?

Vi hjälper dig att förstå hur mycket du får låna.
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 38 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7412 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 38 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 38 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Är du nyfiken på hur mycket du får låna?

När du har bestämt dig för att ta ett lån är ofta den allra första frågan som kommer upp – hur mycket kan jag låna? Det beror såklart på vad du ska använda pengarna till. Tar du ett lån för att baka ihop flera lån du har sedan tidigare baserar du lånet på den skuld du har idag. Tar du ett nytt lån väljer du ett lånebelopp efter vad du ska göra med pengarna. Det finns en viss skillnad när det kommer till pengar som lånas för ett bilköp, bolån eller privatlån. Olika lån kommer nämligen med olika villkor.

Alla lån som vi förmedlar på Enklare är så kallade privatlån, eller blancolån som de också kallas, vilket betyder att du kan använda pengarna till vad du vill. Detta är ett lån utan säkerhet vilket innebär att långivaren eller banken inte kan ta exempelvis ditt hus eller din bil som säkerhet. Med ett privatlån kan du med någon av Enklares samarbetspartners låna upp till 600 000 kr under en period på max 20 år. Om du vill ta ett bolån och behöver låna pengar även till kontantinsatsen kan du även då vända dig till oss. Vi hjälper dig hitta det privatlån med bra ränta.

Använd en lånekalkylator för att se hur mycket du kan låna

Med Enklares lånekalkylator kan du fylla i ditt önskade lånebelopp, amorteringstakt och ränta för att se hur mycket privatlånet skulle kosta dig, och hur stort lån du kan ta.

Hur mycket kan jag låna med räntan i åtanke?

Oavsett hur stor eller liten summa du väljer att låna, kommer ditt lån komma med en ränta. Vi på Enklare hjälper dig att hitta den lägsta tänkbara räntan men det kan ändå vara bra att ha i åtanke att du inte bara kommer betala tillbaka ditt lån, utan även denna extra summa. Räntan för ett privatlån kommer vara lite högre än andra typer av lån just för att det är ett lån utan säkerhet och det därmed innebär en större risk för banken att låna ut pengar.

icon

3 faktorer som avgör hur mycket du får låna

  1. Långivarnas maxbelopp för privatlån. Det kan låta självklart att du bara kan låna så mycket som en långivare lånar ut. Men faktum är att det skiljer sig åt hos långivare och kan vara svårt att ha koll på. Vanliga maxbelopp för långivare är till exempel 300 000 kr och 500 000 kr, men några långivare lånar ut upp till 600 000 kr. Om du vill slippa kartlägga alla långivare, kan det vara smart att gå via Enklare. Vi jämför lån från 5 000 kr upp till 600 000 kr och din ansökan prövas hos alla lämpliga långivare vi har anslutna.
  2. Din KALP kontra månadskostnaden för lånet. En kvar-att-leva-på-kalkyl räknar ut hur mycket pengar du har kvar varje månad när dina fasta kostnader är betalda. Om lånets månadskostnad överstiger den summan är det osannolikt att du får lånet beviljat. Se till att anpassa lånebeloppet eller återbetalningstiden så månadskostnaden ryms inom din KALP.
  3. Hur bra din kreditvärdighet är. Långivare bedömer varje ansökan individuellt baserat på den kreditprövning som görs. Ju högre kreditvärdighet, desto större är chansen att du får låna mer.

Hur är det med återbetalningstid för de olika lån ni förmedlar?

Återbetalningstiden påverkar hur mycket lånet faktiskt kommer att kosta dig – det vill säga, hur mycket du behöver betala varje månad för att återbetala lånet samt täcka räntekostnader och andra avgifter. Du kan själv välja hur lång återbetalningstiden för ditt lån ska vara vilket ger dig en större möjlighet att påverka hur stor summa du ska betala varje månad. Har du redan från början en stabil ekonomi och vet att du kan betala en lite större summa varje månad kan du välja en kortare återbetalningstid och på så sätt också betala mindre i räntekostnad. Med hjälp av vår uträkningsmetod på enklare.se kan du få en exempelsumma på hur stor din kostnad kommer kunna bli varje månad. Fyll i beloppet på hur mycket du vill låna samt vilken återbetalningstid du är intresserad av så får du en ungefärlig månadskostnad för ditt framtida lån. Detta är en exempelsumma och inte ett kvitto på din slutgiltiga månadssumma när du har tagit lånet, men det är ett sätt att ge dig en bild av vad det kan kosta. Du kan välja en återbetalningsperiod på upp till 20 år.

Hur mycket kan jag låna om jag också ser till att ta med en medsökande ur min familj på lånet?

Varför har man egentligen en bättre möjlighet att få ett större lån beviljat om du har en medsökande?

Det beror på att banken eller långivaren då ser två inkomster som tillsammans kan betala tillbaka lånet och det är en större säkerhet för banken eller långivaren. Banken ser här på hur stora summor ni gemensamt har att röra er med varje månad och hur mycket ni kan avvara för att betala tillbaka lånet. Vad ni arbetar med och hur länge ni har varit anställda är också faktorer som banken eller långivaren tar i beräkning när de överlägger om de kan tänka sig att bevilja ett lån.

icon

Tips för att få låna så högt belopp som möjligt

  • Ansök tillsammans med en medsökande
  • Ansök via låneförmedlare som ex. Enklare
  • Undvik UC-förfrågningar innan du ansöker
  • Välj en längre återbetalningstid
  • Se över om du kan förbättra ditt kreditbetyg

Hur brukar långivare och banker gå till väga när de får en låneansökan från Enklare?

Då du fyller i en låneansökan hos Enklare kommer även en kreditupplysning göras på dig. Båda dessa skickas sedan vidare till de banker och långivare som vi samarbetar med. De ser därefter över din ekonomiska situation och ger dig ett erbjudande baserat på dina önskemål och hur din ekonomiska situation ser ut. Eftersom du får flera förslag på lån från olika banker och långivare har du möjligheten att välja det erbjudande som passar bäst för just dina individuella förutsättningar.

Tänk på att det är ett stort beslut att ta ett lån och att det inte är något du eller din medsökande (om du väljer att låna ihop med en partner eller familjemedlem) bör ta lätt på. Vill du ta ett lån med bäst förutsättningar har du dock hamnat rätt hos oss. Vi finns med vid varje steg i låneprocessen och kan hjälpa dig fatta rätt beslut om din vardagsekonomi.

Uppdaterad: juni 20, 2023

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Få svar från upp till 38 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member

Behöver du hjälp över telefon?

Ansök online på några minuter. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Jag har en annan fråga