Boka gratis personlig lånerådgivning
Vi vet att det kan vara svårt att hitta rätt i lånejungeln. Låt en av våra rådgivare hjälpa dig.

Refinansiering

Person som ansöker om ett refinansieringslån för att förbättra sin ekonomi

Vad betyder refinansiering?

Refinansiering innebär att man betalar av sina befintliga lån, med ett nytt lån med lägre ränta. Med en bättre ränta får du en lägre månadskostnad, och kan på så vis betala av din skuld i en snabbare takt. 

Vad är fördelarna med att refinansiera lån?

Det finns många fördelar med att betala av sina befintliga lån med ett nytt lån med lägre ränta. Genom att refinansiera kan du:

Så fungerar det att refinansiera lån

Syftet med att refinansiera sina lån är att genom ett billigare och större samlingslån lösa dina dyrare lån och krediter. Att ansöka om ett samlingslån går till på precis samma sätt som andra typer av lån. Med Enklare fyller du i en låneansökan, där vi jämför lån från alla 37 långivare vi samarbetar med, så att du enkelt ska kunna jämföra och hitta det bästa lånet för just dig. 

Så kan du ansöka om att refinansiera dina lån med Enklare

  1. Skicka in ansökan

Det första steget för att kunna refinansiera dina lån är att skicka in en ansökan. Du fyller smidigt i formuläret med uppgifter om hur stort lånebelopp du vill ansöka om, önskad löptid, dina kontaktuppgifter samt att du vill samla dina lån. 

  1. Få erbjudanden från flera långivare

Inom kort efter att du skickat in din ansökan kommer du på Mina sidor hitta erbjudanden från alla långivare vi samarbetar med som kan erbjuda dig ett lån. Här ser du tydligt vilken ränta och vilka villkor som kommer med varje lån. 

  1. Jämför och hitta lånet med lägst ränta

Nu är det dags att jämföra! Gå igenom alla dina erbjudanden och se vilken långivare som kan ge dig bäst ränta och villkor. När du ska refinansiera dina befintliga krediter är det viktigt att du jämför med kostnaden du har för dina nuvarande lån, och hittar ett nytt lån med bättre ränta. 

  1. Signera och få pengarna på kontot

Hittar du ett lån som du vill teckna signerar du med BankID. Pengarna kommer in på ditt konto inom ett par dagar. Klart!

Går att refinansiera genom att utöka sitt bolån?

Eftersom att ett bolån är ett lån med säkerhet, kommer det oftast med en lägre ränta än andra lånetyper utan säkerhet. Om du har möjlighet att utöka ditt befintliga bolån är det oftast det mest fördelaktiga sättet att refinansiera sina andra skulder. Om du har ett bolån och vill lösa andra krediter är det en god idé att undersöka om du kan utöka ditt bolån, innan du tar ett refinansieringslån utan säkerhet.

Uppdaterad: juli 3, 2023

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor och svar om att refinansiera lån: