Lånejämförelse

Ansök om lån med låg ränta

Ansök om ett lån upp till 600 000 kr och jämför över 30 långivare. Fyll i ansökan på 2 minuter och få svar samma dag!
 • 36 långivare
 • 1 UC
 • Kostnadsfritt
 • Ansök på två minuter
 • Endast en kreditupplysning hos UC
 • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

Ansöka om lån med bra ränta

När du behöver låna pengar är första steget att välja ut en eller flera låneförmedlare att ansöka om lån hos. Villkoren kan skilja sig avsevärt mellan olika aktörer så det kan vara bra på förhand att du har koll på dina ekonomiska förutsättningar för att kunna ta ett lån och inom vilken tid du kan återbetala. Det är också viktigt att du väljer en seriös låneförmedlare som kan erbjuda dig ett lån med villkor som är rimliga för just dig. Hos oss på Enklare kan du smidigt göra en ansökan via vår webbsida, det tar endast nån minut att göra en låneansökan och det är kostnadsfritt.

Så ansöker du om lån hos Enklare

Börja fylla i formuläret för vår låneansökan. Fyll i lånebelopp under totalt lånebelopp och vilken lånetid du önskar under lånetid. Välj att svara ja eller nej om du vill samla lån. Fyll sedan i e-postadress och telefonnummer. Tryck på knappen Påbörja ansökan. Innan ansökan om lån är fullgjord behöver du godkänna våra användarvillkor och vår integritetspolicy. Sedan är ansökan klar! Det tar mindre än 2 minuter och du får inom kort erbjudanden om lån helt kostnadsfritt.

Steg för steg för att genomföra låneansökan online

 1. Fyll i önskat lånebelopp och önskad lånetid.
 2. Svara ja eller nej på att samla dina lån.
 3. Fyll i e-post och telefonnummer.
 4. Tryck på knappen Påbörja ansökan.
 5. Fyll i några uppgifter om dig.
 6. Klart, luta dig tillbaka så får du svar inom kort från våra långivare.

Ansöka om lån genom att kontakta våra rådgivare

Är du osäker på hur du ska gå tillväga eller behöver vägledning så finns våra rådgivare alltid tillgängliga via telefon eller mail. Våra rådgivare ser till att du känner dig trygg genom hela processen från ansökan till val av lån. Du är alltid välkommen att kontakta oss för rådgivning.

Få så bra villkor som möjligt när du ansöker om ett lån via Enklare

Vi är en låne- och försäkringsförmedlare som alltid sätter kunden först. Till skillnad från en vanlig bank letar vi efter det bästa erbjudandet som finns på marknaden när du ansöker om lån hos oss. Genom vårt samarbete med flera olika banker och långivare kan vi jämföra olika alternativ för lån och se till att det passar för din ekonomiska situation. Att göra en ansökan om lån går snabbt och du kan på egen hand se över de erbjudande du får av oss genom att logga in via Bank ID på enklare.se. Du kan också känna dig trygg med att vi är en pålitlig förmedlare som har hjälpt över 400 000 personer att jämföra lån och att vi arbetar med seriösa partners.

Så behandlar vi din ansökan om lån

När du ansöker om lån hos Enklare tar vi en kreditupplysning på dig. Vi kollar även om du har betalningsanmärkningar hos Kronofogden. Därefter kontaktar vi våra samarbetspartners som utifrån din ekonomi och dina förutsättningar ger oss sina bästa erbjudanden. Du får snabbt svar från oss och kan inom kort logga in för att jämföra dina erbjudanden.

Vi tar en kreditupplysning för din säkerhet

Anledningen till att vi tar en kreditupplysning när du ansöker om lån är att vara säker på din betalningsförmåga. Vi anser att det är viktigt att våra kunder har en hälsosam ekonomi som tillåter dig att ta ett lån och att du kan betala tillbaka inom en rimlig tidsram. Att ta ett lån är ett beslut som kräver eftertänksamhet, därför finns vi alltid tillgängliga för våra kunder genom hela processen. Du kan också känna dig säker med de erbjudanden som våra partners ger dig är grundade på just dina ekonomiska förutsättningar med rimliga villkor för ränta och återbetalning.

Fördelen med att ansöka om lån via låneförmedlare

När du ansöker om lån via oss på Enklare registreras endast en kreditupplysning som vi sedan förmedlar till våra partners. Ansöker du själv hos olika banker tar varje bank en egen kreditupplysning vilket sänker din kreditvärdighet och kan påverka dina möjligheter att få ett lån. Du kan också känna dig trygg med att få marknadens bästa erbjudande och att processen går snabbt och smidigt.

Villkor för att låna hos Enklare:

 • Du är 18 år fyllda vid lånetillfället.
 • Du har en fast månadsinkomst.
 • Du är inte är skuldsatt hos Kronofogden.
 • Du har möjlighet att återbetala lånet.

Ansök om lån med en medsökande

Om din kreditvärdighet inte är den bästa kan du alltid ansöka tillsammans med en medsökande. Har du en låg inkomst eller saknar en fast anställning kan en medsökande vara en god idé att lägga till vid ansökan om lån. Du får då automatiskt en större betalningsförmåga och större möjlighet till att låna den summa du har tänkt dig eller till och med mer. Hos oss på Enklare kan du låna upp till 600 000 kr. En medsökande gör stor skillnad för våra samarbetspartners förmåga att kunna erbjuda ett lån. När du ansöker tillsammans med en medsökande delar ni på risken vilket kan medföra bättre lånevillkor. Båda står sedan som betalningsansvariga för lånet tills det är betalat. En medsökande kan vara föräldrar, ett syskon eller en sambo.

Göra ändringar i din låneansökan

Du kan inte själv göra ändringar i en ansökan när du väl har klickat på knappen och skickat ansökan. Om du av någon anledning behöver göra ändringar går det bra att höra av dig till våra rådgivare så kan vi alltid komplettera din ansökan.

Så lånar du pengar till lägsta möjliga ränta

För att förbättra dina chanser till en låg ränta för ditt lån finns det några saker att tänka på innan du skickar in din låneansökan. Hos Enklare ser vi till den större perspektivet på din ekonomi. För att förbättra dina chanser kan du exempelvis samla dina tidigare lån i ett större lån hos oss. Det innebär att vi bakar in tidigare lån till ett större lån vilket minskar enskilda betalningar och lånekostnader. Du kan även skaffa en medsökande som förbättrar dina möjligheter och ökar din betalningsförmåga. Att starta ett sparande för att ha som buffert ser våra långivare också som positivt. När du sedan väljer att låna hos oss tar vi endast en kreditupplysning vilket är fördelaktigt mot att ansöka om lån hos flera olika banker.

Lista på vad du kan göra för att förbättra dina chanser till lån:

 • Samla befintliga lån.
 • Skaffa en medsökande.
 • Starta ett sparande.
 • Ansök via låneförmedlare som Enklare för att inte bli kreditbedömd flera gånger.

Så mycket pengar kan du ansöka om hos Enklare

Hos oss kan du låna upp till 600 000 kr vid privatlån med en låneperiod mellan 1 år upp till 20 år. Det som är viktigt att tänka på är att inte låna mer pengar än du behöver och har råd med. När du ansöker om lån hos oss behöver du också ta ställning till vilket typ av lån du är ute efter samt hur mycket du vill låna och hur lång låneperiod du behöver för att kunna betala tillbaka. Det är alltid bra att försöka att återbetala lånet så snabbt som möjligt. Summan och låneperioden är också två faktorer som påverkar räntan på ditt lån. Som låntagare är det därför viktigt att se över vilken månadskostnad du är villig att leva med en tid framöver. Vi uppmanar alla våra kunder till att se över dessa detaljer och ta tid att jämföra de erbjudanden som våra partners levererar. Behöver du hjälp innan du gör din ansökan går det bra att ringa våra professionella rådgivare. Vi finns med dig hela vägen från ansökan, till att jämföra lån, till beslut och när du fått ditt lån.

Bra att tänka på innan du lånar pengar:

 • Låna inte mer pengar än du behöver och har råd med.
 • Fundera kring vilken återbetalningstid du behöver.
 • Det är alltid bra att återbetala så snabbt som möjligt.
 • Ta med räntan i beräkningen eftersom den avgör din månadskostnad.
 • Ta din tid och jämför lån för att få ett så fördelaktigt lån som möjligt.
 • Ta hjälp från våra rådgivare om du är osäker.