Hur fungerar det att ta ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån helt utan säkerhet. Det kan användas till allt möjligt, exempelvis till en renovering i huset, en resa utomlands eller ett större inköp. Privatlån, eller blancolån som det också kan kallas, är ett lån som banker och långivare ger ut utan någon säkerhet, en säkerhet skulle kunna vara en bil eller bostad som du pantsätter om du inte kan betala dina lån. Det innebär alltså att du inte behöver ha en borgensman eller pant som säkerhet för att kunna ta ett privatlån.

Vad krävs då för att få ta ett privatlån?

Privatlån kräver ingen pant som säkerhet men är såklart inte helt kravlösa. Alla långivare vi samarbetar med har som krav att låntagaren är myndig d.v.s har fyllt 18 år, har en fast månadsinkomst samt inte har skuldsaldo hos Kronofogden. Detta för att långivaren ska känna sig trygg i att du kan betala tillbaka lånet. Fast inkomst brukar ligga på minst 10 000 kronor i månaden före skatt och även pension och inkomst från eget företag kvalificeras som fast inkomst.

Ett privatlån kan också tas för att samla ihop andra lån som du redan har sedan tidigare

En vanlig orsak till att ta ett privatlån är för att samla ihop flera av ens olika smålån och krediter till ett och samma lån. Har du tidigare köpt flera saker på avbetalning eller tagit flera dyrare smålån för att täcka upp kostnader, kan du med hjälp av ett smidigt privatlån enkelt samla dina tidigare lån och baka ihop dem till ett lån. I och med detta kan du sänka din månadsbetalning, få en bättre överblick över dina utgifter och en förbättrad kreditvärdighet inför framtiden.

Så här gör vi för att samla alla dina olika lån till ett enda lån smidigt och enkelt

För att omvandla dina smålån till ett samlat lån kan du till att börja med ansöka om ett nytt privatlån hos Enklare. Detta gör du genom att fylla i några enkla uppgifter i ett formulär på vår webbplats. Du fyller i hur mycket pengar du vill låna, hur stor kostnad dina befintliga skulder ligger på och under vilken tidsperiod du vill ta lånet samt hur lång tid du tror det kommer ta dig att betala tillbaka det. Fyller du i dessa uppgifter ser du direkt enligt vår uträknare vad din ungefärliga månadskostnad kommer att kunna bli. Det är ett smidigt sätt för dig att se hur dina kostnader kommer fördelas. Ha dock i åtanke att detta är en preliminär exempelsumma och att den verkliga summan kan ligga både över och under detta belopp beroende på vilken bank eller långivare du väljer i slutänden. Allt som allt kan du låna upp till 500 000 kr i totalt 15 år.

Hur kan en betalningsanmärkning påverka min möjlighet att ta ett privatlån?

Det kan hända att du har betalningsanmärkningar eller en skuld hos Kronofogden sedan tidigare och detta kan påverka långivarnas förmåga att ge dig ett privatlån. För oss är det viktigt att du klarar av att betala tillbaka det privatlån du planerar att ta. Vårt mål är att göra lånprocessen så enkel som möjligt och hos oss får du all tänkbar hjälp med ditt lån. Du är alltid välkommen att vända dig till våra skarpa rådgivare med frågor och funderingar.

Skapa trygghet i vardagen med hjälp av Enklares försäkringar

Vill du se till att ditt privatlån har en trygg bas finns det bra tillägg i form av Enklares Trygghets- och Olycksfallsförsäkring. Dessa skydd är något som många av våra kunder uppskattar då det ger en extra skydd i vardagen. Själva syftet med dessa försäkringar är att täcka oväntade händelser i livet som till exempel arbetslöshet, arbetsrelaterade olyckor, sjukdom eller i värsta fall ett dödsfall. Du och din familj kommer i de här situationerna inte behöva lida ekonomiskt då våra försäkringar står för en skadeersättning som hjälper dig när du har det som tuffast.

Så här kan du få det bästa privatlånet genom oss på Enklare

För våra handläggare och rådgivare handlar allt om lån och hur vi kan erbjuda våra kunder de bästa erbjudanden och villkoren för just din lånesituation och behov. Vi jobbar tillsammans med flera förtroendeingivande banker och långivare som vi vet ger oss starka och stabila förslag på lån när du söker ett. Med hjälp av vår kunskap i ekonomiska frågor kan du sedan välja det låneerbjudande som inte bara ger dig lägst ränta utan dessutom ger dig en gynnsam månadskostnad. Tack vare att vi tillsammans kan jämföra de olika bankernas och långivarnas förslag – en tjänst bara en låneförmedlare kan hjälpa dig med – har du en riktig bra chans att få en inblick i dina valmöjligheter. Välj därefter det absolut bästa alternativet av privatlån som passar din situation och ekonomi bäst.

Så här funkar det!


Fyll i låneansökanTa del av lånerbjudandenVälj, signera och få lånet utbetalt

Våra partners

Vi är inget utan våra partners. Tack för att ni tillsammans med vår tjänst hjälper människor att få en bättre vardagsekonomi. Vi har valt, och kommer alltid att välja våra samarbetspartners med omsorg, för att du ska få en trygg långivare på lång sikt samt de bästa villkoren.