Wasa Kredit

Wasa Kredit är ett finansbolag som vill vara personliga. Därför försöker de arbeta nära både sina samarbetspartners och sina kunder. De är noga med att skapa trygga koncept för alla sina kunder, oavsett vad det är man behöver använda finansbolagets tjänster till.

Wasa Kredit ägs av Länsförsäkringar AB och arbetar enligt principerna; personligt, enkelt och snabbt. De har finansiering av avbetalnings- och leasingtjänster för företagare och flertalet krediter för privatpersoner.

Wasa Kredit löser alla ekonomiska behov

Wasa Kredit har olika utbud för sina företagskunder och för privatpersoner. På det sättet försöker de täcka in alla tänkbara behov som finns bland deras kunder.

Tjänster för företag

Om du vill anlita Wasa Kredit å ett företags vägnar har du följande tjänster att tillgå:

 • Leasing av företagsbilFinansiering av maskiner
 • Betallösningar för onlinehandel B2B
 • Möjlighet att erbjuda avbetalning och delbetalning till dina kunder


Wasa Kredit ger företag möjligheten att erbjuda del- och avbetalning till sina kunder oavsett om det gäller fysiska butiker eller en e-handel.

Tjänster för privatpersoner

Som privatperson har du flera olika ekonomiska möjligheter när du väljer Wasa Kredit. Nedan listar vi några av de vanligaste tjänsterna som privatpersoner anlitar dem för:

 • Samling av krediter och lån
 • Privatlån på upp till 400 000 kronor
 • Kreditkort
 • Höjning av befintliga lån

Vem får låna hos Wasa Kredit?

Wasa Kredit har ett par krav för att din ansökan om att låna pengar ska kunna bli godkänd. Du som ansöker om ett lån måste vara 20 år gammal, folkbokförd i Sverige sedan minst tre år tillbaka och ha en årsinkomst som är fast och på minst 240 000 kronor. Wasa Kredit beviljar inte lån till personer som har en betalningsanmärkning.

Om du vill utöka dina chanser att få ett lån beviljat kan du använda dig av en medlåntagare. Wasa Kredit godkänner däremot inte borgenärer utan vill att alla som åtar sig att betala tillbaka lånet även står med på avtalet som fullvärdiga låntagare.

Wasa Kredit har individuell räntesättning

Hos Wasa Kredit baseras den ränta du får på den kreditupplysning som tas på dig när du gör en ansökan. Därför går det inte att på förhand säga hur hög eller låg ränta du kommer att bli erbjuden. Räntan hos Wasa Kredit ligger mellan 4,45–14,95 %.

Utöver räntan tillkommer även en uppläggningsavgift på 375 kronor och en administrativ avgift på 40 kronor.

Wasa Kredits kundservice och andra tjänster

Wasa Kredit har en separat kundtjänst för företag och en för privatpersoner, men båda går att nå via telefon mellan klockan 09.00–17.00 helgfria vardagar. Som befintlig kund hos Wasa Kredit går det också att skicka ett meddelande till kundtjänsten när man är inloggad på sina sidor.

Wasa Kredit har en egen app som du kan ladda ner kostnadsfritt. I appen får du en fullständig överblick av de lån och tjänster du har hos dem och du kan också använda appen för att ansöka om att ändra din kredit. Appen är väldigt användarvänlig och har fått höga betyg av deras användare.

Varför är ett lån från Wasa Kredit bra?

När du vill låna pengar från Wasa Kredit kommer du få flera fördelar, utöver att de kan hjälpa dig med din ekonomiska situation. Några bra saker med Wasa Kredit är:

 • Du kan använda e-faktura för att undkomma fakturaavgifter
 • Om du använder deras kreditkort för att betala för en resa gäller en reseförsäkring
 • Du får dina pengar inom 1–2 dagar efter att lånet har signerats
 • Det går alltid att amortera ett högre belopp än vad som står på din faktura

Ansök om ett privatlån från Wasa Kredit genom oss på Enklare

Ifall du vill låna pengar och är nyfiken på Wasa Kredit som långivare gör du helt rätt i att lämna in en ansökan om att låna pengar hos oss på Enklare. Använd formuläret här på hemsidan för att lämna in en ansökan om ett lån, så återkommer vi till dig så snart vi har fått ett eller flera erbjudanden att presentera. Efter att du har skickat in ansökan kan du enkelt logga in på minasidor.enklare.se och följa hela din ansökningsprocess.