4.7 av 5 baserat på 7196 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst

Låna 15 000 kr med låg ränta

Ansök om 15 000 kr tryggt och säkert. Jämför upp till 39 långivare och banker, välj det lån som passar dig bäst. En ansökan tar ungefär 2 minuter och du får svar samma dag!
  • Svar direkt
  • Gratis ansökan
  • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
* Ett urval av våra långivare
SpednwiseResurs BankIkano bankenNordaxIca banken
Lånebelopp:
kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 434 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och integritetspolicy
4.7 av 5 baserat på 7196 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst
Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.

Låna 15 000 kr

Hos Enklare kan du ansöka om ett lån på 15 000 kr, där vi jämför erbjudanden från upp till 39 olika långivare. Livet kommer ibland med situationer som kan kräva en snabb betalning. Det kan vara en cykel som gått sönder, en mobil som slutat fungera, eller en resa som kräver finansiering. Att låna 15 000 kr hör inte till ovanligheten. Även om 15 000 kr förhållandevis är ett mindre lånebelopp är det viktigt att du ser över flera olika alternativ på lånemarknaden innan du bestämmer dig. Mindre lån kommer ofta med högre räntor, det är därför viktigt att du jämför erbjudanden från flera långivare för att få så bra villkor som möjligt, istället för att ta första bästa erbjudande. 

icon

Fyra tips för att få bra villkor för ditt lån på 15 000 kronor

  1. Jämför många långivare samtidigt. Alla långivare sätter sina lånevillkor individuellt, så det går inte att säga att någon bank är bättre än en annan. Därför är det viktigt att jämföra många låneerbjudanden för att hitta det lån som passar just dig bäst. För att du ska få bäst villkor på ditt lån på 15000 kr jämför vi 39 långivare.
  2. Undvik kreditupplysningar innan du jämför lån. För att öka chanserna till ett bra lån på 15 000 kr ska du undvika att ha för många UC-förfrågningar när du jämför. Sikta på att ha maximalt 5-10 och ingen de senaste 30 dagarna när du jämför.
  3. Jämför lån tillsammans med en medsökande. När du jämför lån tillsammans med en medsökande erbjuder bankerna gärna en lägre ränta. Anledningen till det är att er gemensamma betalningsförmåga är större.
  4. Fyll i dina uppgifter noggrant. Skriv in din lön före skatt, och fyll bara i din del av boendekostnaden. Hur mycket pengar du har kvar att leva på varje månad avgör vilken ränta du får när du jämför lån. Fyll i dina uppgifter korrekt så ökar chansen att få ett bra lån.

Jämför lån på 15 000 kr

Innan du tecknar ett lån på 15 000 kr bör du alltid jämföra erbjudanden från flera olika långivare. Detta kan du tjäna tusentals kronor på, genom att hitta ett lån med så låg ränta som möjligt. För att jämföra lån kan du vända dig till en låneförmedlare som Enklare, som på ett enkelt sätt jämför lån från flera olika långivare. På så vis kan du hitta ett lån på 15 000 kr med bra villkor och låg ränta. 

Snabbt lån från Enklare

Hos Enklare kan du ansöka om ett lån på 15 000 kr med snabb utbetalning. Vi samarbetar med 39 olika långivare och banker, där många har utbetalning redan samma dag som du blir beviljad ditt lån. Lånen vi förmedlar är privatlån utan säkerhet och du behöver därmed inte uppge vad du ska använda pengarna till i din låneansökan. 

icon

Tre saker tänka på innan du lånar 15000 kr

  1. Lånevillkor. Se till att du förstår alla villkor och krav som gäller för lånet, som ränta, återbetalningstid och eventuella avi- och fakturaavgifter. Jämför olika lånealternativ hos Enklare för att hitta det bästa erbjudandet för dig.
  2. Avbetalningsplan. Tänk på hur du ska betala av lånet. Ska du betala av lånet månadsvis eller ska du betala av det i en stor avbetalning? Överväg vilken avbetalningsplan som passar bäst för din ekonomi. Tänk på att längre återbetalningstid innebär dyrare lån.
  3. Anledning till lånet. Hur kommer det sig att du lånar 15 000 kronor? Tänk igenom vad du ska använda pengarna till och om det verkligen är värt att ta lånet. Se till att du har en bra plan för hur du ska använda pengarna och att du har råd att betala tillbaka lånet.

Går det att låna 15 000 kr utan UC?

Ja, det finns långivare som erbjuder lån på 15 000 kr utan UC. I Sverige tas det dock alltid en kreditupplysning på dig när du ansöker om ett lån för att bedöma din kreditvärdighet. Om den inte tas från UC (Upplysningscentralen) tas den från en annan aktör, vanligen Bisnode eller Creditsafe. När du ansöker om ett lån på Enklare tas det alltid en kreditupplysning på dig från UC. 

Att tänka på innan du lånar pengar

Innan du tar ett lån, oavsett lånebelopp, bör du alltid säkerställa att din privatekonomi klarar av att betala tillbaka lånet inom den avtalade återbetalningstiden. Ibland kan ett lån krävas, men det är inte det enda sättet att höja ditt kapital på. Om det handlar om ett lägre lånebelopp som du funderar på att ta, kan du istället se över om du exempelvis har några saker i hemmet som du kan sälja av, för att slippa kostnaderna för ränta som tillkommer med ett lån.

Mathias Grönlund
Mathias Grönlund
Verfierad Ikon Verifierad skribent

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Vanliga frågor och svar om lån på 15 000 kr

Går det att låna 15 000 med betalningsanmärkning?
Ja, flera av våra partners erbjuder lån på 15 000 kr även om du har en betalningsanmärkning.
Hur snabbt sker utbetalningen?
När ditt lån är beviljat sker utbetalningen inom 1-2 bankdagar, men det kan även ske snabbare än så.
Går det att låna 15 000 kr med BankID?
Ja. När du ansöker om ett lån på Enklare verifierar du dig med BankID för att logga in på Mina sidor, där kan du se dina låneerbjudanden.
Hur jämför man lån på 15 000 kr?
Det viktigaste när du jämför lån är att se till den effektiva räntan på lånet från olika långivare. Om du jämför lån via en låneförmedlare som Enklare sker jämförelsen automatiskt när du skickat in din ansökan, och du får en tydlig överblick över villkoren från de olika långivarna när du loggar in på Mina sidor.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner SpendwiseSammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-iconMan46 år
Lånebelopp:534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad:529 kr/mån
Kvinna-iconKvinna41 år
Lånebelopp:153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad:769 kr/mån
Man-iconMan52 år
Lånebelopp:430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad:2 158 kr/mån
Kvinna-iconKvinna52 år
Lånebelopp:155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad:2 169 kr/mån

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.