Låna 15 000 kr med låg ränta

Ansök om 15 000 kr tryggt och säkert. Jämför upp till 39 långivare och banker, välj det lån som passar dig bäst. En ansökan tar ungefär 2 minuter och du får svar samma dag!
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Svar direkt
  • Gratis ansökan
  • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
Resurs Bank Ikano banken Copp Nordax Ica banken

Låna 15 000 kr

Hos Enklare kan du ansöka om ett lån på 15 000 kr, där vi jämför erbjudanden från upp till 39 olika långivare. Livet kommer ibland med situationer som kan kräva en snabb betalning. Det kan vara en cykel som gått sönder, en mobil som slutat fungera, eller en resa som kräver finansiering. Att låna 15 000 kr hör inte till ovanligheten. Även om 15 000 kr förhållandevis är ett mindre lånebelopp är det viktigt att du ser över flera olika alternativ på lånemarknaden innan du bestämmer dig. Mindre lån kommer ofta med högre räntor, det är därför viktigt att du jämför erbjudanden från flera långivare för att få så bra villkor som möjligt, istället för att ta första bästa erbjudande.

Jämför lån på 15 000 kr

Innan du tecknar ett lån på 15 000 kr bör du alltid jämföra erbjudanden från flera olika långivare. Detta kan du tjäna tusentals kronor på, genom att hitta ett lån med så låg ränta som möjligt. För att jämföra lån kan du vända dig till en låneförmedlare som Enklare, som på ett enkelt sätt jämför lån från flera olika långivare. På så vis kan du hitta ett lån på 15 000 kr med bra villkor och låg ränta.

Snabbt lån från Enklare

Hos Enklare kan du ansöka om ett lån på 15 000 kr med snabb utbetalning. Vi samarbetar med 38 olika långivare och banker, där många har utbetalning redan samma dag som du blir beviljad ditt lån. Lånen vi förmedlar är privatlån utan säkerhet och du behöver därmed inte uppge vad du ska använda pengarna till i din låneansökan.

Går det att låna 15 000 kr utan UC?

Ja, det finns långivare som erbjuder lån på 15 000 kr utan UC. I Sverige tas det dock alltid en kreditupplysning på dig när du ansöker om ett lån för att bedöma din kreditvärdighet. Om den inte tas från UC (Upplysningscentralen) tas den från en annan aktör, vanligen Bisnode eller Creditsafe. När du ansöker om ett lån på Enklare tas det alltid en kreditupplysning på dig från UC.

Att tänka på innan du lånar pengar

Innan du tar ett lån, oavsett lånebelopp, bör du alltid säkerställa att din privatekonomi klarar av att betala tillbaka lånet inom den avtalade återbetalningstiden. Ibland kan ett lån krävas, men det är inte det enda sättet att höja ditt kapital på. Om det handlar om ett lägre lånebelopp som du funderar på att ta, kan du istället se över om du exempelvis har några saker i hemmet som du kan sälja av, för att slippa kostnaderna för ränta som tillkommer med ett lån.

Mathias Grönlund
Verfierad Ikon
Verifierad skribent
Publicerad juni 9, 2022

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Vanliga frågor och svar om lån på 15 000 kr

Går det att låna 15 000 med betalningsanmärkning?
Ja, flera av våra partners erbjuder lån på 15 000 kr även om du har en betalningsanmärkning.
Hur snabbt sker utbetalningen?
När ditt lån är beviljat sker utbetalningen inom 1-2 bankdagar, men det kan även ske snabbare än så.
Går det att låna 15 000 kr med BankID?
Ja. När du ansöker om ett lån på Enklare verifierar du dig med BankID för att logga in på Mina sidor, där kan du se dina låneerbjudanden.
Hur jämför man lån på 15 000 kr?
Det viktigaste när du jämför lån är att se till den effektiva räntan på lånet från olika långivare. Om du jämför lån via en låneförmedlare som Enklare sker jämförelsen automatiskt när du skickat in din ansökan, och du får en tydlig överblick över villkoren från de olika långivarna när du loggar in på Mina sidor.