Svea Ekonomi

Svea Ekonomi har i 40 års tid verkat för att underlätta såväl för företag som för privatpersoner med sina ekonomiska tjänster. Företaget vill verka som en ledande aktör inom finansiella tjänster i hela Europa och har över 2 000 anställda.

Svea Ekonomi erbjuder personlig service och personliga lösningar

Den verksamhet som Svea Ekonomi erbjuder riktar in sig på två olika områden, företagare och privatpersoner. Företagare kan vända sig till Svea Ekonomi för att få hjälp med att hitta smidiga betalningslösningar, finansiera tillväxt eller inköp i företaget eller för att hantera inkassoärenden och faktureringar. Det går även att ha ett företagskonto hos banken där man har sitt kapital.

Tjänster för privatpersoner

För privatpersoner har Svea Ekonomi följande tjänster:

  • Sparkonton – om du öppnar ett sparkonto hos Svea Ekonomi får du en ränta som kan vara så pass bra som 1,15 %. Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin.
  • Bolån – du kan ansöka om bolån hos Svea Ekonomi utan att det finns krav på att du ska bli helkund hos dem.
  • Privatlån – du kan ansöka om privatlån på upp till 400 000 kronor.
  • Bankpaket med kort och konto – om du öppnar ett konto hos Svea Ekonomi ingår ett betalkort och sparkonto.
  • Skuldfinansiering – samla alla dina lån och krediter till ett ihopbakslån för att sänka kostnaderna.

Dessa krav måste du uppfylla för att få lån hos Svea Ekonomi

Svea Ekonomi är en aktör som inte lägger alltför stor vikt vid din anställningsform när du ansöker om lån. Det innebär att du som exempelvis är projekt- eller visstidsanställd har möjlighet att få ett lån. Svea Ekonomi kräver med andra ord inte att du har en fast anställning.

För att du ska få ett lån beviljat måste du däremot ha en återbetalningsförmåga som är god nog. Som krav har Svea Ekonomi att du ska ha en årsinkomst på minst 180 000 kronor. De gör alltid en individuell bedömning av din låneansökan. Även du som har en betalningsanmärkning kan ansöka om lån hos Svea Ekonomi. Som mest kan du få ett lån på 200 000 kronor om du har en betalningsanmärkning.

Utöver ovanstående måste du vara minst 20 år fyllda och folkbokförd i Sverige sedan som minst tre år tillbaka för att kunna låna pengar av Svea Ekonomi.

Vilka räntor har Svea Ekonomi?

Svea Ekonomi tillämpar lägstaräntor som sedan justeras utifrån dina förutsättningar. Om du tar ett privatlån och inte har en betalningsanmärkning är den lägsta räntan du kan få 5,79 %. Vill du samla lån hos Svea Ekonomi börjar räntan på 7,4 % och om du har en betalningsanmärkning och vill låna är den lägsta möjliga räntan 8,5 %.

Kundtjänst och annan service

Svea Ekonomi har en separat kundtjänst för företag och en för privatpersoner. Du kan komma i kontakt med kundtjänsten via e-post eller telefon. Öppettiderna för kundtjänsten är måndag–torsdag 09.00–16.30 samt fredagar 09.00–16.00. Under sommarmånaderna, juni till augusti, stänger kundtjänsten klockan 15.00 på fredagar.

Som kund hos Svea Ekonomi kan du använda deras app för att hantera alla dina banktjänster, oavsett om det handlar om ditt betalkort, ett lån eller ditt sparkonto. Appen är enkel att använda och smidig att göra både amorteringar och övriga betalningar i.

Fördelar med lån från Svea Ekonomi

Att ansöka om lån från Svea Ekonomi är på många sätt fördelaktigt. Svea Ekonomi kan bland annat:

  • Bevilja bolån till dig utan fast anställning
  • Ge personlig rådgivning
  • Erbjuda dig att teckna betalskydd
  • Betala ut lånet så snart du har godkänt avtalet


Om du av någon anledning skulle ångra att du har tagit ett lån har du alltid 14 dagars ångerrätt.

Ansök om ett privatlån eller bolån hos Svea Ekonomi genom oss på Enklare

När du är i behov av att låna pengar gör vi på Enklare hela proceduren enkel för dig. Genom att använda vår tjänst behöver du inte själv skicka låneansökningar till flera banker, vi sköter det jobbet åt dig. Du kan se alla erbjudanden du får när du är inloggad på dina sidor och väljer därefter i lugn och ro vilket erbjudande som passar bäst för dig och din ekonomi.

När du använder dig av vår tjänst kommer det endast att tas en enda UC på dig och dina eventuella medsökande. Det innebär att ditt framtida kreditbetyg inte påverkas negativt, trots att du kan få erbjudanden från flera långivare med vår hjälp.