Resurs Bank

Resurs bank är en del av Resurskoncernen och de har verksamhet i hela Norden. Sedan 1977 har de arbetat för att skapa flexibla betalningslösningar för detaljhandeln och ekonomiska lösningar för privatpersoner. Totalt har Resurs bank haft över 5,7 miljoner kunder, vilket gör dem till en väletablerad aktör inom finanssektorn.

Låna, spara och betala hos Resurs bank

Resurs bank erbjuder privatlån på upp till 500 000 kronor. Du kan också samla lån och krediter som du har sedan innan hos Resurs bank. Dessutom kan du teckna till försäkringar för ditt lån om du av någon anledning inte skulle kunna betala amorteringarna, exempelvis på grund av sjukdom eller att du blir av med jobbet.

Det är möjligt att öppna ett sparkonto hos Resurs bank. Sparkontot omfattas av insättningsgarantin och du får ränta från den första kronan du sätter in. Deras sparkonton har obegränsade uttag, så du har alltså rätt att ta ut pengarna från kontot när som helst. Sparkontot kan du öppna direkt på nätet via Resurs banks hemsida.

Resurs bank har även det som heter Supreme Card. Det är en form av kreditkort, och du kan antingen välja att betala för dina köp direkt eller att ta dem på avbetalning när du använder kortet.

Detta krävs för att få ett lån beviljat

Resurs bank vill alltid säkerställa att deras kunder har en återbetalningsförmåga som är tillräcklig innan de godkänner en låneansökan. Därför har de vissa krav på sina kunder. För att du ska kunna få ett lån hos Resurs bank måste du:

  • Vara minst 20 år gammal
  • Ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor
  • Ha en fast inkomst


Om du har en betalningsanmärkning kan Resurs bank inte bevilja din låneansökan. Samma gäller för dig som är långtidssjukskriven.

Räntan på lån hos Resurs bank

Resurs bank tillämpar individuell räntesättning. Den rörliga räntan kan variera mellan 6,45–15,65 %. Vilken ränta du blir erbjuden beror på vilka dina ekonomiska förutsättningar är, hur stort lånebeloppet är och hur lång återbetalningstid du har valt på lånet. Hur stor din ränta kommer bli får du veta i samband med att Resurs bank ger sitt låneerbjudande till dig. Du kan däremot använda deras lånekalkylator för att testa olika räntesatser och se hur mycket ett visst belopp möjligen skulle kosta dig varje månad.

Kundservice och övriga tjänster

Kundtjänsten hos Resurs bank har öppet vardagar klockan 09.00–17.00. Det går att nå personalen via telefon eller genom att skicka ett mail. På hemsidan listar de även svar på många frågor som kunder ofta har.

Du kan också sköta alla dina betalningar och hantera fakturor via Resurs banks egen app. Appen finns att ladda ner gratis och i appen kan du hantera köp du har gjort med ditt kreditkort. Om du har en beviljad kredit ser du hur stor den är och vilket belopp du har använt i appen. Det samma gäller för ett eventuellt lån. Du ser vilket lånebelopp du har lyft och hur stor del som är kvar att betala direkt i appen.

Fördelar med lån från Resurs bank

Att välja att låna pengar från Resurs bank har flera fördelar. Några av dessa är:

  • Att du får svar på din ansökan direkt
  • Att du kan teckna en betalförsäkring för ditt lån i samband med din ansökan
  • Att du kan välja en återbetalningstid på upp till 15 år


När din låneansökan har blivit beviljad har du vanligtvis dina pengar på kontot inom 1–3 bankdagar. Resurs bank behöver få ett signerat låneavtal av dig innan de kan betala ut pengarna. Eftersom du har möjlighet att använda dig av Resurs bank om du vill samla ihop andra lån till ett enda lån kan du också sänka dina månatliga avgifter för övriga krediter du har.

Ansök om ett privatlån från Resurs bank genom oss på Enklare

När du behöver hitta ett bra privatlån finns vi på Enklare till för din skull. När du väljer att jämföra lån via oss gör du det utan att det kostar någonting. Du kan få erbjudanden bland annat från Resurs bank genom att använda vår jämförelsetjänst när du till exempel behöver köpa ny bil eller renovera. När du gör en ansökan via oss kommer det dessutom bara att tas en enda UC på dig. Det innebär att dina chanser att i framtiden få en låneansökan beviljad inte påverkas lika mycket som om du gör dina ansökningar hos varje bank eller långivare separat.