Marginalen Bank

Marginalen Bank är ett företag som sysselsätter över 300 personer i hela Sverige. Antalet kunder de har ligger på dryga 300 000 stycken. Marginalen grundades redan under 1990-talet, och blev senare Marginalen Bank när företaget köpte upp Citibank år 2010.

Målet med Marginalen Banks verksamhet är att erbjuda finansiella produkter som känns tydliga och enkla att förstå. De har flertalet tjänster som syftar till att underlätta för privatpersoner och företag oberoende av vilken slags ekonomisk situation man befinner sig i. Marginalen Bank vill vara en bank där man inte enbart ser till siffror utan också värdesätter idéer och framtidsutsikter, och det är utifrån det de även tar fram sina tjänster och produkter.

Privatlån, bolån och omstartslån går att ansöka om hos Marginalen Bank

Marginalen Bank har flera olika lån beroende på vad det är du behöver låna pengar till. Om du behöver finansiera något som exempelvis en semester eller renovering kan deras privatlån vara lämpligt. Du kan låna från 25 000 kronor upp till 500 000 kronor utan någon som helst säkerhet hos Marginalen Bank.

Marginalen Bank har även något som de kallar för omstartslån. Det här lånet är specifikt tänkt till de kunder som har en betalningsanmärkning men som vill få styr på sin ekonomi. Ett omstartslån kan vara mellan 150 000 kronor upp till 4 miljoner. Hur stort belopp man får beviljat beror på hur ens återbetalningsförmåga ser ut. För att lyfta ett omstartslån behöver man ha sin bostad som säkerhet.

Kreditkort och bankkort

Du kan ansöka om kreditkort och bankkort från Marginalen Bank. Deras kort har flertalet fördelar. Med kreditkortet kan du få upp till 50 dagars kostnadsfri kredit. Du kan också få kostnadsfria uttag av kontanter i hela världen och återbäring på alla köp du gör med kortet.

Det här krävs för att du ska få ett lån

Oberoende av vilket slags lån du ansöker om hos Marginalen Bank måste du ha en årsinkomst på minst 200 000 kronor. Det är bara om du ansöker om ett omstartslån som du kan ha en betalningsanmärkning. Vidare behöver du vara minst 20 år gammal och din kreditprövning måste vara godkänd för att banken ska kunna bevilja ett lån.

Vilken ränta får du hos Marginalen Bank?

Du får veta vilken ränta du kan få hos Marginalen Bank när de återkommer med ett erbjudande om lån. Din ränta kommer baseras på hur banken bedömer din ekonomi och dina förutsättningar att betala tillbaka de pengar du har lånat. Den effektiva räntan på Marginalen Banks lån ligger mellan 6,95-17,99%.

Kundtjänst och annan service

Hos Marginalen Bank finns ett kundforum där du kan ställa frågor och läsa svar på andra frågor som ofta blivit ställda. Vill du hellre prata med någon på kundtjänst direkt kan du göra det under vardagar klockan 08.00–20.00 och under helger 09.00–17.00.

Vill du hantera dina bankärenden i mobilen har Marginalen Bank en egen app. I appen kan du bland annat ansöka om lån, spärra kort, skriva till kundtjänsten och delbetala dina kortköp.

Varför är det bra att ta ett lån hos Marginalen Bank?

Om du lånar hos Marginalen Bank kan du välja att teckna ett låneskydd. Med ett låneskydd har du en trygghet ifall du blir arbetslös eller sjuk under en lång tid och i och med det får problem med att betala dina amorteringar. Som kund hos Marginalen Bank finns även andra saker som är bra:

  • Du kan utöka ett lån om det behövs
  • Marginalen Bank hjälper även dig som har betalningsanmärkningar
  • Utbetalningen av dina pengar påbörjas så snart du undertecknat avtalet

Ansök om ett privatlån från Marginalen Bank genom oss på Enklare

Ibland behöver man utöka sin ekonomi och låna pengar. När så är fallet kan du alltid komma till oss på Enklare. Ifall Marginalen Bank föll dig i smaken kan du ansöka om ett privatlån hos dem genom oss. Vad är då skillnaden med att ansöka direkt hos dem och att ansöka hos oss?

Framförallt är den stora skillnaden att du kan få erbjudanden även från andra låneaktörer, trots att vi bara gör en UC. Med det sagt kan du alltså använda oss för att jämföra lån för att se var du får den bästa räntan så att lånet kommer kosta dig så lite som möjligt.

icon

Bra att veta om Marginalen Banks olika lån

  • Privatlånet - Låna från 25 000 kr till 500 000 kr
  • Omstartslånet - Låna från 150 000 kr
  • Bolånet - Låna från 150 000 kr