ICA Banken

ICA Banken vill vara banken som du använder till vardags, men som också ger dig andra fördelar än att du kan utföra vanliga bankärenden. Banken har över 800 000 kunder och deras kundkrets har vuxit stadigt sedan de öppnade år 2001. ICA Banken är en del av ICA Gruppen och de har sitt huvudkontor i Solna i Stockholm.

ICA Banken har något för alla tillfällen i livet

Hos ICA Banken kan du låna pengar för olika ändamål. Funderar du på att köpa en ny bostad har ICA Banken ett alldeles eget bolån. De har även privatlån som du kan ansöka om. ICA Banken erbjuder privatlån upp till 500 000 kronor.

Utöver detta har ICA Banken också båtlån, billån och energilån. Behöver du samla flera små lån och krediter kan du ansöka om ett större lån från ICA Banken för att i och med det kunna sänka den summa du betalar varje månad.

Kontokredit hos ICA Banken

Du kan ansöka om en kontokredit hos ICA Banken. Det går att ansöka om belopp från 10 000 kronor upp till 50 000 kronor. Du väljer själv när du vill använda din kredit. Det är alltså inte så att det belopp du ansöker om kommer betalas ut till ditt konto, utan du kan tänka att du har det beviljade beloppet innestående när du behöver det. Avgiften på en beviljad kontokredit är 2%. Den effektiva räntan för en kontokredit som du har använt ligger på mellan 11,20–16,01%.

Vad krävs av dig som vill låna pengar hos ICA Banken?

För att kunna ansöka om ett privatlån hos ICA Banken krävs det att du är minst 18 år. Du måste ha en inkomst på minst 180 000 kronor om året, och du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Ränta hos ICA Banken

Om du ska ta ett privatlån, eller ett så kallat blancolån, hos ICA Banken kommer du tilldelas en individuell ränta. Den kan ligga på allt från 6,90–17,17%.

Kundservice och övriga tjänster hos ICA Banken

Om du har ett kort hos ICA Banken kan du spärra ditt kort året runt, alla timmar om dygnet. Behöver du istället komma i kontakt med kundtjänsten ifall du har frågor om några av deras banktjänster kan du göra det genom att exempelvis ringa till banken. Du kan komma i kontakt med kundtjänsten vardagar 08.00–18.00 och klockan 10.00–16.00 under helgdagar.

Allra enklast kommer du i kontakt med kundtjänst via telefon, men om du redan är kund kan du också skicka ett säkert meddelande när du är inloggad på dina egna sidor. Vidare finns ICA Banken också tillgänglig på Facebook där du kan skicka meddelanden till dem från din egen profil.

Fördelar med lån från ICA Banken

Att låna hos ICA Banken är förknippat med ett antal positiva saker för dig som kund. Däribland:

  • Ni kan vara två personer som står på lånet tillsammans
  • Det går att lösa andra lån hos ICA Banken
  • ICA Banken har ett låneskydd som du kan teckna för att försäkra dig mot oförutsedda förändringar av din ekonomi

Ansök om ett privatlån från ICA Banken genom oss på Enklare

Vill du ansöka om ett privatlån hos ICA Banken kan du använda dig av oss på Enklare. Utöver att din ansökan kan generera ett erbjudande från ICA Banken kan du också få erbjudanden från andra banker. På det sättet kommer du kunna se var du får bäst villkor och lägst ränta. En annan fördel med att välja oss på Enklare är att det alltid enbart görs en enda UC på dig.