Mobillån

Vi reder ut begreppet mobillån och hur det fungerar.

Vad är ett mobillån?

Ett mobillån är en typ av lån som man kan ansöka om via mobilen. Mobillånet är precis som ett vanligt blancolån, med skillnaden att ansökan sker direkt från mobilen. Kännetecknande för mobillån eller sms-lån är att det oftast handlar om ett lägre lånebelopp, än om man jämför med andra lånetyper. När det kommer till Enklares mobillån kan du låna mellan 5000 kr - 600 000 kr, där du enkelt fyller i din ansökan och signerar ditt låneavtal direkt via mobilen. Det enda du behöver för att komma igång är BankID.

Så ansöker du om ett mobillån med Enklare:

För att ansöka om ett mobillån fyller du enkelt i ansökan högst upp på sidan. Det smidiga med mobillån är att du sköter allt som har med lånet att göra via mobilen eller på webben. Det enda du behöver göra för att skicka in din ansökan är att fylla i ditt önskade lånebelopp, löptid och kontaktuppgifter. När ansökan är inskickad får du svar inom några minuter och kan i lugn och ro gå igenom dina erbjudanden. Hittar du ett lån du vill gå vidare med kan du enkelt signera låneavtalet via mobilen med hjälp av BankID.  

Vem kan ansöka om mobillån på Enklare?

För att kunna ansöka om ett lån via Enklare behöver du uppfylla följande villkor:

  • Du är minst 18 år
  • Du är folkbokförd i Sverige
  • Du har en inkomst på minst 10 000 kr/månaden.
  • Du har inga aktiva skulder hos Kronofogden (eller har haft det de senaste 6 månaderna)

Om du har några frågor när det kommer till mobillån eller önskar rådgivning kring din privatekonomi kan du kontakta vår kundtjänst via mail eller telefon. 

Går det att ta ett mobillån utan UC?

Det finns aktörer som erbjuder mobillån utan UC. Hos oss på Enklare däremot tar vi alltid en kreditupplysning från UC när du skickar in en låneansökan. I Sverige går det inte att låna pengar från en långivare eller bank utan att en kreditupplysning tas. Om den inte tas från Upplysningscentralen tas upplysningen från ett annat kreditupplysningsföretag.

Uppdaterad: mars 7, 2023

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Få svar från upp till 38 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Kvinna 41 år
153 000 kr
Lånebelopp
8 st
Erbjudanden
8.25 %
Befintlig ränta
4.08 %
Ny ränta
769 kr/mån
Sänkt kostnad
Man 52 år
430 000 kr
Lånebelopp
7 st
Erbjudanden
7.01 %
Befintlig ränta
5.77 %
Ny ränta
2 158 kr/mån
Sänkt kostnad
Kvinna 52 år
155 000 kr
Lånebelopp
8 st
Erbjudanden
9.28 %
Befintlig ränta
3.39 %
Ny ränta
2 169 kr/mån
Sänkt kostnad

Vanliga frågor och svar om mobillån:

Behöver du hjälp över telefon?

Ansök online på några minuter. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Jag har en annan fråga