6 597

Mobillån

Vi reder ut begreppet mobillån och hur det fungerar.

Innehållsförteckning:

Vad är ett mobillån?

Ett mobillån är en typ av lån som man kan ansöka om via mobilen. Mobillånet är precis som ett vanligt blancolån, med skillnaden att ansökan sker direkt från mobilen. Kännetecknande för mobillån eller sms-lån är att det oftast handlar om ett lägre lånebelopp, än om man jämför med andra lånetyper. När det kommer till Enklares mobillån kan du låna mellan 5000 kr - 600 000 kr, där du enkelt fyller i din ansökan och signerar ditt låneavtal direkt via mobilen. Det enda du behöver för att komma igång är BankID.

Så ansöker du om ett mobillån med Enklare:

För att ansöka om ett mobillån fyller du enkelt i ansökan högst upp på sidan. Det smidiga med mobillån är att du sköter allt som har med lånet att göra via mobilen eller på webben. Det enda du behöver göra för att skicka in din ansökan är att fylla i ditt önskade lånebelopp, löptid och kontaktuppgifter. När ansökan är inskickad får du svar inom några minuter och kan i lugn och ro gå igenom dina erbjudanden. Hittar du ett lån du vill gå vidare med kan du enkelt signera låneavtalet via mobilen med hjälp av BankID.  

Vem kan ansöka om mobillån på Enklare?

För att kunna ansöka om ett lån via Enklare behöver du uppfylla följande villkor:

  • Du är minst 18 år
  • Du är folkbokförd i Sverige
  • Du har en inkomst på minst 10 000 kr/månaden.
  • Du har inga aktiva skulder hos Kronofogden (eller har haft det de senaste 6 månaderna)

Om du har några frågor när det kommer till mobillån eller önskar rådgivning kring din privatekonomi kan du kontakta vår kundtjänst via mail eller telefon. 

Går det att ta ett mobillån utan UC?

Det finns aktörer som erbjuder mobillån utan UC. Hos oss på Enklare däremot tar vi alltid en kreditupplysning från UC när du skickar in en låneansökan. I Sverige går det inte att låna pengar från en långivare eller bank utan att en kreditupplysning tas. Om den inte tas från Upplysningscentralen tas upplysningen från ett annat kreditupplysningsföretag.

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner CoopSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-icon Man 46
Lånebelopp: 534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad: 529 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 41
Lånebelopp: 153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad: 769 kr/mån
Man-icon Man 52
Lånebelopp: 430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad: 2 158 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 52
Lånebelopp: 155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad: 2 169 kr/mån

Vanliga frågor och svar om mobillån:

Går det att ta ett mobillån trots betalningsanmärkning?
Ja, du kan ansöka om ett mobillån även om du har befintliga betalningsanmärkningar. Däremot kan en betalningsanmärkning försämra ditt kreditbetyg, vilket kan leda till att du får en högre ränta på ditt lån, jämfört med om du vore fri från betalningsanmärkningar.
Hur snabb utbetalning är det för ett mobillån?
Beroende på vilken långivare du väljer att ta ditt lån från kan utbetalningstiden variera något. Oftast sker utbetalningen mellan 1-3 dagar, men kan även ske snabbare än så.
Vad får jag för ränta på mitt mobillån?
För alla lån som vi på Enklare förmedlar sätts räntan individuellt, och baseras på din kreditvärdighet, ditt önskade lånebelopp och vilken långivare du väljer att ta ditt lån från. Det går därför inte att i förhand säga vilken ränta du kan bli erbjuden. Däremot är ansökan helt gratis att skicka in, och du kan på så vis enkelt se vilken ränta du kan bli erbjuden helt kostnadsfritt.

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.