Lånejämförelse

Söka lån - Ansök om lån upp till 600 000 kr

Sök lån via Enklare och få låneförslag från flera banker och långivare samma dag. Det är helt gratis och ej bindande!
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Ansök på två minuter
  • Endast en kreditupplysning hos UC
  • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

Lär dig söka lån på ett smidigt sätt

För inte allt för länge sedan var enda sättet att söka lån att ta på sig sin bästa kostym och gå ner till banken. Idag finns det betydligt fler ställen att söka lån på än hos din bank. Det är ändå förvånansvärt många som fortfarande gör på detta sätt när de ska söka lån – de går till sin bank, sitter ner och pratar med en av bankens rådgivare. Detta behöver nödvändigtvis inte vara det bästa och enda sättet att söka lån om du vill ha lån med så låg ränta och så bra villkor som möjligt. Banken är ett vinstdrivande företag som vill tjäna så mycket pengar som möjligt på pengarna de lånar ut. När du kommer dit för att söka lån kommer de att ge dig ett erbjudande som är så fördelaktigt för dem som möjligt och som de tror att du kommer att acceptera. Förvånansvärt många accepterar också dessa erbjudanden trots att det går att få mycket bättre villkor genom att söka lån någon annanstans.

Sök lån hos en annan bank

Ett sätt att få bättre villkor är att först gå till din bank för att söka lån, när du fått ett erbjudande går du till nästa bank och berättar för dem att du vill söka lån. Du berättar också vad du erbjudits av din ordinarie bank och att du är villig att byta till deras bank om du får ett bättre erbjudande av dem. Du kommer troligen att få ett bättre erbjudande av denna bank. Du kan nu antingen välja att acceptera det erbjudandet eller att gå till nästa bank och söka lån och upprepa proceduren tills du fått ett erbjudande du är nöjd med.

Kan man söka lån hos nischbanker?

Ett bättre alternativ är ofta att söka lån hos någon nischbank. Dessa banker har sällan några fysiska kontor utan du gör ansökan på deras hemsida på nätet. Genom att inte ha kontor kan dessa banker hålla nere kostnaderna och därför ge lån med lägre ränta och bättre villkor än storbankerna. Har du väl hittat en bank som verkar kunna ge dig ett bra erbjudande är det bara att söka lån genom att fylla i beloppet du vill låna och dina personuppgifter på bankens hemsida och banken kommer nu att genomföra en kreditprövning av dig. När kreditprövningen är färdig kommer du att få bankens erbjudande och detta erbjudande kanske inte riktigt var vad du hade väntat dig. Har du gjort en formell ansökan finns det nu en kreditupplysning registrerad på dig som gör det svårt för dig att beviljas lån någon annanstans.

Sök lån genom en låneförmedlare

Det bästa och enklaste sättet att söka lån och få lån med bra ränta är att använda en låneförmedlare. Vi är en låneförmedlare och du fyller enkelt i din ansökan genom att ange lånebelopp och övriga uppgifter, sedan görs förstås en kreditupplysning. Din ansökan skickas ut till ett antal banker och låneinstitut och enbart en kreditupplysning tas på dig. Du kommer därefter få flera erbjudanden och sedan är det upp till dig att välja det som är bäst för dig.