Lånejämförelse

Låna 500 000 kr med låg ränta

låna 500 000 kronor genom att jämföra över 30 banker och långivare. Du får svar samma dag. Välj det lån som passar dig bäst och signera med BankID.
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Ansök på två minuter
  • Endast en kreditupplysning hos UC
  • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

Låna 500 000 kronor med låg ränta

Att låna 500 000 kronor är ganska vanligt och kan också vara ganska enkelt. I de flesta fall rör sig lån av denna storlek om lån med säkerhet, till exempel bolån. Att låna 500 000 kronor till exempelvis en insatslägenhet eller en villa är relativt vanligt, allt som krävs är att bostaden har ett värde som motsvarar 500 000 kronor och att du har en inkomst som gör det möjligt för dig att betala den månadskostnad som följer av att låna 500 000 kronor.

Anledningen till att det är relativt enkelt att få låna 500 000 kronor till en villa eller att få låna 500 000 kronor till en insatslägenhet är att bostäder räknas som fast egendom och när bankerna lånar ut pengar till köp av fast egendom tar de inte så stor risk eftersom bankerna tar en pant i bostaden som villkor för lånet. Vill du till exempel låna 500 000 kronor för att köpa ett hus och banken beviljar lånet tar banken en pant motsvarande 500 000 kronor i huset. Skulle du sluta att betala din skuld kan banken kräva att huset säljs så att banken får tillbaka sina pengar. Vill du låna 500 000 kronor till annat än fast egendom är det dock betydligt svårare.

Privatlån på 500 000 kr

Behöver du låna 500 000 kronor för att exempelvis köpa något annat än fast egendom kommer det att bli svårare. Detta eftersom det är betydligt mycket högre risk för långivaren att låna ut pengar till dig då dessa lån utan säkerhet. Istället för som vid bostadslån, där långivaren tar en pant i huset, är det din kreditvärdighet som garanterar lånets säkerhet. Vill du låna 500 000 kronor i ett privatlån kommer banken eller kreditinstitutet att granska din finansiella situation. Man kommer titta på hur hög inkomst du har, hur höga utgifter du har, om du har andra lån och banken kommer även att ta en kreditupplysning på dig för att se hur du skött tidigare betalningar. Skulle det visa sig att du har mycket hög kreditvärdighet är det ändå inte säkert att banken låter dig låna 500 000 kronor eftersom de flesta storbankerna bara erbjuder privatlån på belopp upp till cirka 400 000 kronor.

Kan man låna 500 000 kronor från en nischbank?

Vill du låna 500 000 kronor har du större chans att beviljas ett lån om du vänder dig till en mindre bank, en så kallad nischbank. Banker kan vara olika flexibla och därför kan erbjudanden från en nischbank och en storbank variera. Vad du får för villkor vet du dock först när du beviljats lånet och då har banken redan tagit en kreditupplysning på dig. Denna kreditupplysning finns nu registrerad på dig. Skulle du inte vara nöjd med de villkor banken erbjudit dig och du vill söka lån hos en annan bank kommer denna bank att se att det redan finns en kreditupplysning på dig för ett lån på 500 000 kronor och det är då tveksamt om banken kommer att bevilja din ansökan.

Jämför innan du lånar 500 000 kronor

Vill du ansöka om lån hos flera banker bör du använda dig av en låneförmedlare. Ansöker du via oss på Enklare kommer bara en kreditupplysning att registreras trots att ansökan går till flera banker. Detta gör att du fortfarande behåller din kreditvärdighet och chanserna att du får ett bra lånevillkor ökar. Det enda du behöver göra är att fylla i dina personliga uppgifter samt ange önskat lånebelopp och återbetalningstid.