Lånejämförelse

Låna 100 000 kr med låg ränta

Vi hjälper dig att jämföra lån på 100 000 kr. Ansök själv på 2 minuter genom att fylla i formuläret. Det är helt gratis och din ansökan är ej bindande.
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Ansök på två minuter
  • Endast en kreditupplysning hos UC
  • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

Att ansöka om ett lån på 100 000 kr

100 000 kronor låter som en stor summa men är idag inte speciellt mycket och det finns många anledningar till att du kan tänkas behöva låna 100 000 kronor. Har du en hyfsad bil men ändå vill byta upp dig kan du genom att låna 100 000 kronor och lämna din bil i byte få en riktigt bra bil. Är du intresserad av fiske men tröttnat på att klänga runt på klipporna kan du genom att låna 100 000 kronor köpa dig en bättre begagnad styrpulpetbåt som låter dig komma längre ut till havs. Är du husägare finns det oändligt med anledningar för dig att vilja låna 100 000 kronor. Du kan behöva låna 100 000 kronor för att renovera köket eller badrummet, eller kanske för att installera bergvärme. Förr fanns det bara ett alternativ när man ville låna 100 000 kronor och det var att prata med sin bank. Idag finns det fler och bättre alternativ.

Jämför lån innan du lånar 100 000 kr

Om du har en villa som behöver renoveras eller byggas om kan detta innebära att du behöver låna 100 000 kronor. Många väljer att ansöka om detta lån hos sin bank, just på grund av att du troligtvis har ett villalån. Villalån är lån till fast egendom och har bra villkor. Behöver du låna 100 000 kronor finns det kanske utrymme att höja upp ditt villalån. Har du inte ett villalån, eller om det inte finns utrymme att höja upp ditt villalån för att låna 100 000 kronor kan din bank kanske bevilja dig ett privatlån.

Privatlån, eller blancolån, är till skillnad från villalån lån utan säkerhet och dessa lån har därför alltid högre ränta än villalån. Anser din bank att du är kreditvärdig kan de låta dig låna 100 000 kronor som ett privatlån. Det är dock en bra idé att se dig om vilka möjligheter som finns, just på grund av att olika banker gör olika bedömningar av din kreditvärdighet och därför ger dig olika bra räntor och andra villkor. Det är alltid bra att höra sig för hos fler långivare för att få så bra ränta och övriga villkor som möjligt.

Att använda sig av en låneförmedlare

Vi på Enklare är en låneförmedlare och våra tjänster är helt gratis. På sajten skickar du in din ansökan genom att fylla i personliga uppgifter, återbetalningstid samt önskat lånebelopp. Därefter görs en kreditupplysning på dig och trots att din ansökan kommer skickas till ett flertal olika banker och låneinstitut så görs enbart en kreditupplysning. Detta är en av många fördelar med att använda en låneförmedlare istället för att vända sig till flera banker för ett banklån, just för att du behåller din kreditvärdighet och då kan få bättre villkor. Det är viktigt att se vilka möjligheter som finns, för att du ska få det bästa lånelöftet med en så låg ränta som möjligt. Därför är det lönsamt att vända dig till oss – för att du enkelt och smidigt ska kunna se vilka alternativ du har.