Lånejämförelse

Billiga lån - Ansök & jämför lån på 2 minuter

Vi hjälper dig att ansöka om ett billigt lån upp till 600 000 kr. Ansök själv på 2 minuter genom att fylla i formuläret. Det är helt gratis och din ansökan är ej bindande.
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Ansök på två minuter
  • Endast en kreditupplysning hos UC
  • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

Letar du efter billigare lån?

Är du i behov av att ansöka om ett lån och letar efter billiga lån? Eftersom det inte är något de flesta av oss gör så ofta kan det kännas svårt att veta vilken bank du ska vända dig till för att hitta billiga lån, vilken sorts lån som är bäst och hur mycket du ens behöver låna. Det är viktigt att komma ihåg att inga lån är gratis, men att det däremot finns aktörer som har billiga lån jämförelsevis – det gäller bara att hitta rätt i lånedjungeln! Vi hjälper dig med detta, genom att förse dig med olika låneförslag samt information. Här nedan följer lite information och tips som kan vara bra att ha i åtanke i jakten på billiga lån.

Vad innebär billiga lån?

Till att börja med: vad är ens billiga lån? Billiga lån behöver inte alltid innebära de lånen som har lägst nominell eller effektiv ränta. Det här kan göra det lite krångligt att veta vad billiga lån ens är. Det främsta tipset för att komma åt billiga lån är att läsa på noggrant innan du lånar pengarna, även om du har lånat tidigare. Kortfattat kan billiga lån beskrivas som ett lån vars totala kostnader över tid är lägst. Här måste alltså alla potentiella avgifter räknas in, samt om du väljer att till exempel använda dig av rörlig eller fast ränta. Rörlig ränta har historiskt sett varit billigare men blir det en långvarig ränteökning kan det bli dyrt i längden. Däremot om du väljer en fast ränta och marknadsräntan sjunker då är din månadskostnad dyr i jämförelse.

Sänk dina månadskostnader med billigare lån

Det finns inget enklare sätt att hitta billiga lån än genom att jämföra. Men vad ska du jämföra? Räntan givetvis eftersom den är en stor kostnad, men även övriga avgifter såsom uppläggningsavgifter, aviavgifter etcetera. Vad många missar är att jämföra själva bankernas eller låneinstitutens upplägg. Många erbjuder idag billiga lån och bättre villkor om du samlar lån och har konton hos dem. Har du dessutom varit stamkund ett tag går det vanligtvis lättare att förhandla dig till bättre villkor. Många väljer att lägga lånet på längre avbetalning men det är inte alltid billigare. Du betalar en lägre kostnad varje månad men däremot blir slutsumman oftast högre. När du jämför billiga lån så tänk även på att ta med kontokredit. Där betalar du bara för vad du har använt. Tar du istället något av de billiga lån du hittar betalar du ränta på hela beloppet.

Läs alltid igenom de olika aktörernas lånevillkor vad gäller till exempel säkerhet eller inte säkerhet, nominell och effektiv ränta, eventuella penning- eller kontantinsatser och andra avgifter som påverkar lånet. Ett till synes billigt lån kan bli mycket dyrare än vad du tänkte dig om du inte redan från början är noggrann.

Så här gör du för att hitta ett billigt lån på nätet

Idag kan banker och låneinstitut erbjuda billiga lån tack vare internet. Det minskar omkostnaden hos banken eftersom du gör det mesta jobbet själv genom att fylla i ansökan samt att det inte behövs något personligt möte med banken för att lägga upp lånet. Du kan även fylla i en ansökan via oss, enklare, så tar vi fram de allra bästa och förmånligaste lånen för dig – med endast en kreditupplysning.