Ta lån

Att ta lån är något som många väljer att göra någon gång i livet. Anledning till att söka lån kan bero på många olika saker; du kanske ska köpa en ny bil, ett hus eller bara inte har lyckats planera din ekonomi så bra som du hade önskat. Det kan hända alla, och då är det bra att det finns möjlighet att ta lån. Det finns dock många saker att tänka på innan du ansöker om att ta lån, och här kan du läsa om vad det innebär att ta lån.

Så här fungerar det att ta lån

Om du är i behov av att ta lån vänder du dig till en bank eller en annan låneaktör. Hos oss får du hjälp med att jämföra och hitta dem. Hur ansökan sedan går till ser olika ut beroende på vilket lån det rör sig om. Idag kan du ansöka om nästan alla lån över internet om du inte har betalningsanmärkningar och uppfyller bankens/lånaktörens villkor. Om du godkänns att ta lån sätts en ränta på lånet. Denna skiljer sig mellan olika lån och banker. Det kan vara möjligt att förhandla om räntan, men sällan när det gäller smålån. I samband med detta bestäms också hur mycket du ska låna samt under hur lång tid du ska låna pengarna. Läs alltid igenom långivarens lånevillkor och vad den effektiva räntan är innan du godkänner lånet.

Ta lån – olika sorters lån för olika behov

Det finns flera olika sorters lån att välja bland, beroende på vad du ska ha lånet till. Bo-, båt- och billån är ofta större lån med säkerhet, längre löptid och högre krav på kreditvärdighet. Du kan också ta lån med eller utan säkerhet. privatlån utan säkerhet kallas också för blancolån. En typ av lån som är vanligt för kortsiktiga lösningar dessutom smålån, även kallat för sms-lån och snabblån. Dessa lån innefattar lägre summor än andra lån, samtidigt som lånetiden är kortare och räntan är högre. Det är privatlån du kan ansöka om hos oss.

Planering är a och o när du ska ta lån

Om du har bestämt dig för att ta lån är det viktigt att börja planera lånet direkt. Jämför till exempel olika lånevillkor så som nominell och effektiv ränta, samt vilka andra krav de ställer på dig som låntagare. Ditt önskade lånebelopp avgör även vilken aktör som kan vara lämplig när du ska ta lån. När du ansöker om lån hos oss får du förslag från flera olika långivare. Det gör det lätt för dig att välja rätt lån.

Ta lån med betalningsanmärkningar

Om du har betalningsanmärkningar begränsar det dig något i fråga om hur mycket du får låna och av vem. Men att ta lån när du har det är möjligt. Det finns en hel del aktörer som beviljar lån beroende på hur din övriga ekonomi ser ut, bland annat flera av våra samarbetspartners. Vanligtvis krävs dock att du inte har en pågående skuld hos Kronofogden och att du uppfyller de övriga villkoren som låneinstitutet har. Ibland kan det underlätta att du har en medsökande eftersom riskerna sprids och banken eller låneinstitutet har en viss garanti att det betalas tillbaka även om du skulle få ändrad ekonomi.

Truspilot
Önskat lån
Lånetid
Kostnad ca. 2 493 kr/mån
Vill du samla lån?
Kontaktuppgifter
Mobilnummer
E-post
Jag vill ha information om lån via e-post och SMS
Civilstånd
Civilstånd
Barn under 18 år i hushållet
Boendeform
Anställningsform
Månadslön före skatt
Pensionär sedan

Personnummer
Personnummer
Är du svensk medborgare?
Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 350 000:-, rörlig ränta 6.51%, uppläggningskostnad 350:-, aviavgift 29:-, ger en effektiv ränta på 6.90 %. Totalt belopp att återbetala 509 759:-. Månadskostnad 3 538:- fördelat på 144 avbetalningar. Räntekostnad + avgifter 159 759:-. Individuell ränta varierar. Uppdaterat 2021-03-11.
Tryggt och säkert med BankID
Telefon
Om du vill veta mer om vad vi kan göra för dig och din ekonomi, skriv ditt telefonnummer här så ringer en av våra rådgivare upp dig.
Mail
Om du vill få information om räntekostnader, hur du kan förbättra din privatekonomi eller ta del av ekonominyheter - skriv din mailadress här
Ett urval av våra samarbetspartners
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med bara en kreditupplysning.
Ansök
Logga in
Logga in och se dina bud på sidan Min ansökan