Pengabråk är den andra vanligaste orsaken till skilsmässa

Om du och din partner bråkar om pengar är du inte ensam. Efter otrohet är det den andra vanligaste orsaken till skilsmässa enligt en amerikansk studie. Vi har tipsen på hur du hanterar ekonomin i ett förhållande.

Att pengar är ett laddat ämne är ingen nyhet och få saker är så förknippat med värderingar och självkänsla. Pengar kan göra en oberoende och kan bidra till en frihetskänsla, men det kan också leda till pengarelaterade konflikter.

I en omfattande amerikansk studie från Ramsey Solutions, erkänner en tredjedel att de har gömt köp från sin partner som denne vet att sin partner inte skulle godkänna. Enligt Rachel Cruz, #1 New York Times best-selling author med fokus på att hjälpa människor att hantera pengar och hålla sig ifrån överskuldsättning, är ekonomisk otrohet vanligare än vad folk tror.

When a spouse hides purchases from their partner, it breaks down the trust in their relationship. Couples need to understand their money differences, like who's the spender and who's the saver, so they can be on the same page with their finances

För att förebygga bråk om pengar finns det flera tips. Det första steget är att kommunicera bättre. Det är först när du och din partner har samma mål om pengar och diskuterar drömmar tillsammans som ni kan bygga en stark grund i er relation. Att jobba tillsammans minskar oro och bråk, och bidrar till en hälsosam relation.

Ett vanligt problem som kan leda till argumentation, är när förväntningarna inte motsvarar verkligheten. Få ekonomin i kontroll idag så ni kan göra realistiska drömmar senare. Om ni vill ha balans i er ekonomi är det en bra idé att samla lån. Genom att samla alla era avbetalningar, kreditkortsskulder och övriga lån hos samma långivare, får ni era gamla lån och krediter ihopbakat till ett och samma lån. Med bara en ränta istället för flera olika räntor. När man samlar lån kan man sänka månadskostnaden, så att du och din käraste får både tid och pengar över till annat viktigt i livet. Och förhoppningsvis minskar risken för friktion i förhållandet.

Om ni istället behöver låna pengar till större investeringar bör ni tänka framåt och alltid jämföra innan ni lånar, för att försäkra er om att ni får bästa möjliga villkor och ränta.

Har du frågor kring att samla lån eller funderar du på att låna? Tveka inte att höra av dig till oss på 0770 - 33 07 77 eller ansök enkelt via vårt formulär.

Truspilot
Önskat lån
Lånetid
Kostnad ca. 2 493 kr/mån
Vill du samla lån?
Civilstånd
Civilstånd
Barn under 18 år i hushållet
Boendeform
Anställningsform
Månadslön före skatt
Pensionär sedan
ÅÅÅÅ-MM.
Kontaktuppgifter
Mobilnummer
E-post
Personnummer
Personnummer
Är du svensk medborgare?
Räkneexempel: Annuitetslån 10 år, belopp 225 000:-, rörlig ränta 5.95%, uppläggskostnad 0:-, aviavgift 0:-, ger en effektiv ränta på 6.12 %. Totalt belopp att återbetala 299 078:-. 120 avbetalningar. Räntekostnad 74 078:-. Individuell ränta varierar.
Tryggt och säkert med BankID
Telefon
Om du vill veta mer om vad vi kan göra för dig och din ekonomi, skriv ditt telefonnummer här så ringer en av våra rådgivare upp dig.
Mail
Om du vill få information om räntekostnader, hur du kan förbättra din privatekonomi eller ta del av ekonominyheter - skriv din mailadress här
Ett urval av våra samarbetspartners
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med bara en kreditupplysning.
Ansök
Logga in
Logga in och se dina bud på sidan Min ansökan