Lånejämförelse

Låna pengar utan säkerhet till låg ränta

Jämför lån utan säkerhet upp till 600 000 kr. En ansökan tar 2 minuter och är helt kostnadsfri. Du får svar från långivarna samma dag!
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Ansök på två minuter
  • Endast en kreditupplysning hos UC
  • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

Låna utan säkerhet genom att jämföra flera långivare

Det finns tillfällen då pengarna inte räcker till och du funderar på att låna pengar utan säkerhet, för att lösa det. Bilen kanske har gått i sönder och du behöver reparera den. En oförutsedd händelse uppstår, som kostar pengar som du inte har eller det kan vara något du alltid har drömt om att köpa, en motorcykel, en resa, en ny tv eller något annat. Beroende på hur mycket pengar du behöver, kan du låna pengar utan säkerhet. Ska du till exempel låna till en bil, motorcykel, båt eller något annat, fungerar dessa som säkerhet och du behöver inte ta ett lån utan säkerhet, men det kan finnas anledningar som gör att lån utan säkerhet är det enda lån du kan ta.

Vad innebär det att låna pengar utan säkerhet?

Enkelt förklarat innebär ett lån utan säkerhet att banken lånar ut pengar till dig utan att egentligen veta om de får pengarna tillbaka. Säkerheten är en form av ersättning, som banken kan få ifall du får problem med att betala tillbaka lånet. Om du lånar pengar utan säkerhet till att köpa en bil, kan inte banken ta din bil ifall du inte kan betala lånet. Tar du däremot ett lån med säkerhet, är bilen bankens säkerhet och de kan kräva att bilen säljs om det blir problem med återbetalning.

Nackdelar med lån utan säkerhet

De billigaste lånen du kan ta kräver någon form av säkerhet, eftersom banken då känner sig tryggare med att låna ut pengar till dig, kan de ha en låg ränta De vet att de får tillbaka sina pengar på ett eller annat sätt. Fast ibland har du inga alternativ, utan måste ta ett lån utan säkerhet. Du kan ha betalningsanmärkningar, inte tillräckligt bra ekonomi eller om du redan har en del krediter och andra lån, vilket gör att du inte kan få andra lån. Tyvärr finns det en del nackdelar med att låna pengar utan säkerhet och det är att räntan ofta är ganska hög. När banken låter dig låna pengar utan säkerhet, utsätter de sig själv för en större risk och för att kompensera det högre risktagandet, ökar de helt enkelt räntan.

Fördelar med lån utan säkerhet

Den största fördelen med att låna pengar utan säkerhet är just det, att du inte behöver någon säkerhet. En säkerhet är inte något alla har och då kan det vara skönt att veta att det går att låna pengar utan säkerhet. En annan fördel med att låna pengar utan säkerhet, är att du inte behöver ange till vad du ska ha pengarna. När du lånar pengar utan säkerhet, får du även använda dem till just vad du vill. Vill du dessutom ha hjälp med att hitta ett passande lån snabbt, kan du anlita en låneförmedlare, som vi på Enklare, då skickas din ansökan om lån utan säkerhet ut till många olika långivare, vilka lånar pengar utan säkerhet och du kan sen välja det lån som har de bästa villkoren. Gör som många andra och ta hjälp med att låna pengar utan säkerhet och det bästa av allt är att du förbinder dig inte till något alls och det kostar inget att använda våra tjänster – det är helt gratis!