Låna till båt

Båtar varierar väldigt mycket i pris, du kan få en enkel plasteka för ett par tusen och det finns lustyachter som kostar tiotals miljoner. Oavsett vilken typ av båt du behöver kan det vara smidigt att låna till båt, visst går det att spara ihop till en båt men det tar lång tid och att låna till båt är enkelt. Har du väl bestämt dig för att skaffa båt, vilken typ av båt du ska köpa och bestämt dig för att låna till båt bör du fundera över hur du bäst ska finansiera båtköpet.

Vilka lån finns det för att låna till båt?

Köper du en ny båt eller en begagnad båt av en båthandlare kan du erbjudas finansiering men du bör inte tacka ja till detta omedelbart. Du bör istället jämföra räntor och villkor för att låna till båt hos andra långivare, Det finns rena båtlån där båten är säkerheten och där du måste lägga en kontantinsats på cirka 20 %. Har du inget sparat till en kontantinsats kan du istället ta ett privatlånblancolån utan säkerhet. Oavsett vilket du tar görs en kreditprövning och du måste uppfylla bankens övriga villkor på det specifika lånet. Vilket lån du väljer beror på hur dyr den är. Ska du köpa en eka räcker ett vanligt snabblån men är den dyrare krävs det annan finansiering.

Enklaste sättet att jämföra räntor och villkor för att låna till en båt gör du med hjälp av våra tjänster, vi är en låneförmedlare, här fyller du i beloppet du vill låna till båt och dina personuppgifter och du kommer sedan att få erbjudande från olika kreditinstitut, erbjudanden som garanterat är mer förmånliga än de båthandlaren erbjuder dig när du vill låna till båt. Fördelen för dig är dessutom att enbart en endaste kreditupplysning görs och registreras på dig.

Telefon
Om du vill veta mer om vad vi kan göra för dig och din ekonomi, skriv ditt telefonnummer här så ringer en av våra rådgivare upp dig.
Mail
Om du vill få information om räntekostnader, hur du kan förbättra din privatekonomi eller ta del av ekonominyheter - skriv din mailadress här
Ett urval av våra samarbetspartners
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med bara en kreditupplysning.
Ansök
Logga in
Logga in och se dina bud på sidan Min ansökan