Låna 50 000 kronor

Att låna 50 000 kronor är idag inte speciellt svårt. Det finns många anledningar till att du kan behöva låna 50 000 kronor, både positiva och mindre positiva sådana. Visst går det att spara ihop 50 000 kronor men det tar tid och ibland dyker det upp erbjudande man måste slå till på. Grannen kanske äntligen vill sälja sin extremt välvårdade båt till dig för ett fantastiskt förmånligt pris och genom att låna 50 000 kronor kan du då slå till direkt. En gammal vän kanske hör av sig till dig och frågar om du vill följa med på en dykresa till Indonesien. Mindre positiva saker du kan vilja låna 50 000 kronor till är exempelvis när din bil är i behov av en reparation, eller när värmepannan i ditt hus gått sönder under årets kallaste dag och du snabbt behöver låna 50 000 kronor för att byta ut den.

Typer av lån

När du ansöker om ett privatlån och behöver låna 50 000 kronor handlar det i princip alltid om blancolån. Visst kan det gå att nyttja kondokreditenlån utan säkerhet där långivaren genom att göra en kreditbedömning av dig bedömer hur troligt det är att du kommer att kunna betala tillbaka lånet. I en kreditbedömning ingår dina inkomster, utgifter och skulder. Har du låg inkomst, höga utgifter och höga skulder är chansen lägre att du kommer få låna 50 000 kronor och om du beviljas lånet kan räntan komma att bli hög. Har du däremot hög inkomst och inte alltför höga utgifter och skulder kommer du att få låna 50 000 kronor till en mer rimlig ränta.

Kreditbedömning

Alla långivare gör en kreditbedömning men olika långivare gör ofta olika bedömningar. När du vill låna 50 000 kronor bör du därför inte nöja dig med det erbjudande du får när du pratar med din bank, du bör höra dig för hos fler långivare för att kunna få bästa möjliga ränta och villkor när du ska låna 50 000 kronor. Att gå från bank till bank och förhandla om ränta är både svårt och tidsödande och det finns bättre sätt att göra det på.

Enklare

Istället för att själv hitta de bästa möjliga villkoren när du vill låna 50 000 kronor så kan du låta en låneförmedlare göra det åt dig. Vi på Enklare är en låneförmedlare och erbjuder denna tjänst helt gratis, allt du behöver göra är att fylla beloppet du vill låna samt dina personuppgifter, Vi kommer att skicka din ansökan till ett antal banker och låneinstitut och du kan sedan i lugn och ro gå igenom vilka alternativ som finns. I samband med detta görs också endast en kreditupplysning. Detta gör att du behåller din kreditvärdighet jämfört med om flera kreditupplysningar skulle göras.

Telefon
Om du vill veta mer om vad vi kan göra för dig och din ekonomi, skriv ditt telefonnummer här så ringer en av våra rådgivare upp dig.
Mail
Om du vill få information om räntekostnader, hur du kan förbättra din privatekonomi eller ta del av ekonominyheter - skriv din mailadress här
Ett urval av våra samarbetspartners
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med bara en kreditupplysning.
Ansök
Logga in
Logga in och se dina bud på sidan Min ansökan